woensdag 21 oktober 2020

Alles over Alblasserdam

Amfival van Start onder goede belangstelling

13 juli 2015 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Onder goede belangstelling en bij een prima temperatuur en een waterig zonnetje is zaterdag 11 juni het nieuwe Alblasserdamse festival “Amfival” van start gegaan. Op de “tribunes” van het Alblasserdamse Amfitheater kon het publiek genieten van een concert verzorgd door koperensemble “Soli Klassiek”. Tijdens het uurtje klassiek speelde het ensemble o.a. werk van Giuseppe Verdi, Johann Sebastian Bach en Eduard Strauss. Soli Klassiek is het koperensemble van Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam en bestaat uit 10 koperblazers die in een wisselende samenstelling muziek maken.

Musical Acquaintance festival
Amfival is een initiatief van het culturele netwerkoverleg van Alblasserdam. Culturele partners in de gemeente kunnen door een bijdrage te leveren aan dit festival laten zien wat ze te bieden hebben. Dit kennismaken gebeurd in een ongedwongen sfeer en alle georganiseerde activiteiten zijn dan ook vrij toegankelijk. De activiteiten worden in en rond het amfitheater in het centrum georganiseerd.

Gevarieerde programmering
Op 22 augustus gaat Amfival verder met een DJ Marathon. Deze wordt op 22 augustus gehouden op het Raadhuisplein van Alblasserdam. De DJ’s  treden op van 11.00 tot 23.00uur.

Op 12 september staat het dorp wederom in het teken van “Amfival” dan staan regionale bandjes centraal die vanaf 12.00uur podium krijgen op het Zuiderstek tijdens het aldaar georganiseerde programma van de gezamenlijke horeca.

Deel dit bericht met je vrienden!