Friday 24 September 2021

Alles over Alblasserdam

Echtpaar Burggraeve-Pijpers 60 jaar getrouwd

24 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Ze vergeten de datum nooit meer, 25 maart 1950. Toen kwamen ze elkaar op de fiets tegen. Zij, Janny, kwam uit Waddinxveen en hij, Cees, uit Boskoop. Ze zijn samen gaan fietsen  en de liefde is nooit overgegaan. Het was de 23ste augustus precies 60 jaar geleden dat ze in het huwelijk traden.

De inmiddels 83 jarige Cees heeft altijd in de bakkerij gewerkt, eerst bij van Herpen en de laatste 30 jaar bij bakkerij Vogel

Hij is sinds 1991 met pensioen, maar nog steeds kent men hem als “Cees de Bakker”, want hij kwam jaren langs de deur met brood.

Sinds zijn pensioen heeft jij nog jaren gewerkt als voorzitter van de postzegelvereniging. Die functie heeft hij pas in januari opgegeven.

Sindsdien bezoekt hij nog de beurzen in de omtrek. Zijn vrouw heeft altijd het huishouden gedaan. Ze leeft voor haar kinderen en kleinkinderen. Samen kregen Cees en Janny een zoon en een dochter en met hun drie kleinkinderen vormen ze een hechte familie.

Ze hebben ter gelegenheid van hun huwelijksfeest een etentje gegeven voor familie en vrienden en samen met hun kinderen en kleinkinderen hopen ze nog op een gezellig weekendje in een bungalow-park.

Foto: Joop Aret.

Lees meer over:

fiets jubileum bakkerij
Deel dit bericht met je vrienden!