woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Eerste kunstgrasvoetbalveld sportpark Souburgh

1 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Door  de gemeenteraden van Alblasserdam en Molenwaard is medio 2014 ingestemd met de aanleg van een kunstgrasvoetbalveld voor voetbalvereniging De Alblas. Hiertoe is door beide gemeenten een krediet beschikbaar gesteld. Ook de voetbalvereniging De Alblas heeft een financiële inbreng geleverd waardoor de aanleg van het kunstgrasveld kon plaatsvinden. Inmiddels is de aanleg van het voetbalveld  afgerond. Gelijktijdig is het (openbare) oefenveldje (naast de atletiekbaan) ook voorzien van een nieuwe kunstgrasmat.

Optimale trainings- en wedstrijdfaciliteit
Door aanleg van het kunstgrasveld is de gebruikscapaciteit van alle velden van voetbalvereniging De Alblas verbeterd. Vergroting van de gebruikscapaciteit was noodzakelijk doordat het ledenaantal van voetbalvereniging De Alblas toeneemt. Ook is door de aanleg van het kunstgrasveld de trainingsfaciliteit sterk verbeterd. De laatste jaren had de vereniging in de winterperiode vaak problemen om optimaal te kunnen trainen op het natuurgras. Door het intensieve gebruik van de grastrainingsvelden was de grasmat weg gespeeld waardoor alleen met droog weer getraind kon worden. Door het nieuwe kunstgrasveld behoren deze problemen tot het verleden en heeft de verenging een optimale trainings- en wedstrijdfaciliteit erbij gekregen.

Nu alle werkzaamheden achter de rug zijn kan het kunstgrasveld door het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Sportpark Souburgh officieel in gebruik worden gegeven aan voetbalvereniging De Alblas.  Dit zal, tijdens een feestelijke bijeenkomst, plaatsvinden op vrijdag 4 september 2015 van 19.30 uur tot 20.30 uur in de kantine van de vereniging.  

De praktische (informele) ingebruikname van het veld zal plaatsvinden op zaterdag 5 september.
Om 10.00 uur verrichten de heer J. Paans, burgemeester van Alblasserdam en de  heer D. R. van der Borg, burgemeester van Molenwaard, gezamenlijk de aftrap bij een voetbalwedstrijd van voetbalvereniging De Alblas.

Deel dit bericht met je vrienden!