zondag 11 april 2021

Alles over Alblasserdam

Hanneke & Gert-Jan Scherff genomineerd voor de Zilveren Duif Award voor beste Album voor kinderen

4 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT - Gert-Jan & Hanneke Scherff zijn genomineerd voor de Zilveren Duif Award voor het beste Album voor kinderen met de cd Surprise van Amazing Kids & Teens. Amazing is ook de winnaar van het korenproject Nederland Zingt Steeds Beter en traden dit jaar op tijdens de NL Zingt dag in de Jaarbeurs in Utrecht.

Ze zijn heel blij met de nomintatie, want zo komen veel mensen en kinderen in aanraking met de liedjes die ze schrijven. Ze werken op dit moment aan hun vierde cd en hopen dat mensen hun stem zullen uitbrengen op www.zilverenduif.nl

Meer info: (Bron: Website van Muziekschool Vivace)
Hanneke Scherff speelt dwarsfluit bij diverse koren, zoals Reflexxion, Singing Source en Altena. Ook is ze fluitist bij het orkest Ars Musica. Daarnaast is ze dirigent geweest van kinderkoor ‘de Krekels’ en tienerkoor ‘Sparkling’ in Oud-Alblas. Ze heeft nu haar eigen muziektheatergroepen ´Amazing Kids & Teens´ in Alblasserdam. Ze geeft dwarsfluitles en ook kunnen kinderen voor algemene muzikale vorming bij haar terecht. Hanneke is muziekdocent op de Koningin Beatrixschool in Papendrecht, waar ze ook leiding geeft aan het schoolorkest. Ze is werkzaam geweest als muziekdocent op de Pabo van InHolland, Rotterdam.

Gert-Jan Scherff begon al op jonge leeftijd met musiceren. Muziek is zijn grote passie. Hij volgde jarenlang gitaar- en pianolessen. Na het Gymnasium begon hij namelijk met de opleiding Docent Muziek aan het Rotterdams Conservatorium. Daarna volgde hij de studie Jazz Piano. Hij is afgestudeerd musicus en heeft ervaring met een breed repertoire, zoals jazz, klassiek, pop en geestelijke muziek. Ook speelde hij als toetsenist bij de musical Legally Blonde en reisde hij door heel Nederland met deze productie.

Zie ook: www.amazingkidsenteens.nl en www.muziekschoolvivace.nl

Gert-Jan & Hanneke Scherff zijn genomineerd voor de Zilveren Duif Award voor het beste Album voor kinderen met de cd Surprise van Amazing Kids & Teens. Amazing is ook de winnaar van het korenproject Nederland Zingt Steeds Beter en traden dit jaar op tijdens de NL Zingt dag in de Jaarbeurs in Utrecht.

“We zijn heel blij met de nomintatie, want zo komen veel mensen en kinderen in aanraking met de liedjes die ze schrijven.” Ze werken op dit moment aan hun vierde cd en hopen dat mensen hun stem zullen uitbrengen op www.zilverenduif.nl

Gert-Jan & Hanneke Scherff zijn een muzikaal duo. Ze delen hun passie voor muziek en lesgeven. Na hun studie aan het conservatorium hebben ze in 2009 samen muziekschool Vivace in Molenaarsgraaf opgericht. Naast het geven van muzieklessen werken ze mee aan concerten als pianist en fluitiste.
Gert-Jan is ook veel in de studio te vinden voor het opnemen en mixen van liedjes, het maken van arrangementen en het inspelen van instrumenten. Hanneke is muziekdocent op een basisschool, maar ook dirigent van Amazing Kids, Teens & Voices.

Dit zijn enthousiaste groepen kinderen, tieners en jongeren die in een spetterende show met zang, dans en drama over God vertellen. De liedjes worden speciaal voor Amazing Kids geschreven.

Surprise! is het vervolg op de cd's Confetti en Goud! die beiden al een nominatie hebben gekregen voor een Zilveren Duif. De liedjes worden gezongen door Amazing Kids & Teens.  De cd is verrassend met een grappig jazzy nummer als 'Stel je toch voor', rockgitaren bij 'Bibbers' en een discostijl bij 'Grote schoonmaak'. Indrukwekkend is 'Zoveel vragen' dat over adoptie gaat. 'Een tikkeltje jaloers' is voor veel kinderen herkenbaar en dichtbij hun belevingswereld. Door het gebruik van diverse muziekstijlen en mooie arrangementen is de cd heel gevarieerd en blijft hij boeien.

Er wordt hard gewerkt aan de vierde album met de titel: (Gods liefde is) GRATIS. “Veel liedjes ontstaan tijdens onze wandelingen in de bergen of de wekelijkse fietstochtjes door de Alblasserwaard.” Een goede preek, een Bijbelgedeelte, een opmerking van een kind of een bepaalde situaties kunnen soms aanleiding zijn voor een lied. De ene keer ontstaat de melodie eerst en een andere keer de tekst. Soms komen tekst en melodie tegelijk. “We hebben elkaar altijd nodig om het liedje af te maken. We zijn een goed team.”

 

Lees meer over:

muziek kinderen cd docent
Deel dit bericht met je vrienden!