woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Verlichte Molens in Kinderdijk van 7 tot en met 12 September

4 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - De Lichtweek van het Werelderfgoed levert zes avonden lang een schitterend schouwspel op. Dit jaar van 7-12 september tussen 20:30 en 23:00 uur.

Een keer per jaar zijn de molens in Werelderfgoed Kinderdijk verlicht in de avond te bewonderen. De verlichte monumentale molens vormen een prachtig schouwspel, dat voor veel fotograven een dankbaar object vormt.

Er varen twee rondvaartboten door Kinderdijk waardoor u nog mooiere foto’s vanaf het water kunt maken. Ook is souvenirwinkel "De Molenhoek" geopend, waar u lekker wat kunt drinken. Tickets voor de rondvaartboten kunt u kopen bij de kassa in Werelderfgoed Kinderdijk.

De historische poldermolens zijn te zien vanaf het vrij toegankelijke fiets- en wandelpad dat dwars door het molengebied loopt.

Foto hieronder: overzichtsfoto vanaf parkeerplaats (fotograaf Cees put)
Foto bovenaan: verlichte molen (fotograaf Cees put)

Het molengebied van Kinderdijk staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Jaarlijks bezoeken ruim 400.000 toeristen uit binnen- en buitenland het gebied. Voorheen betaalde slechts een derde deel van hen voor een toegangskaartje.

De Swek probeert dat betalende deel te vergroten. Het Werelderfgoed heeft het toegangsgeld hard nodig voor het onderhoud en om het gebied te behouden voor de toekomst.

Lees meer over:

kinderdijk molens werelderfgoed
Deel dit bericht met je vrienden!