zaterdag 19 juni 2021

Alles over Alblasserdam

Koninklijke onderscheiding voor Erik van Schaijk

8 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Op maandagavond 7 september om 19.45 uur reikte burgemeester Jaap Paans een Koninklijke Onderscheiding uit. Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau werd benoemd de heer Erik van Schaijk.

De decorandus is gekwalificeerd als 'iemand die zich jarenlang met grote inzet en betrokkenheid voor de Alblasserdamse samenleving belangeloos heeft ingespannen'.

De heer Erik van Schaijk (53) is werkzaam bij de Penitentiaire Inrichting Rijnmond in Rotterdam. Hij was van de bedrijfsbrandweer Vinkenwaard en verrichtte publieke taken (1985 - 2003) en is lid van de vrijwillige brandweer van Alblasserdam (2003 - heden). Hij is hoofdbrandwacht, was actief als schipper en instructeur vaartuigen en begeleidt de jeugdbrandweer (2009 – heden).

Burgemeester Jaap Paans: "De heer van Schaijk heeft zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de Alblasserdamse samenleving. Alblasserdam heeft zulke vrijwilligers als de heer van Schaijk hard nodig. Zij zijn het cement van onze samenleving."

Foto: Joop Aret.

Deel dit bericht met je vrienden!