Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouder Peter Verheij opent woningboouwproject Noord- en Landzigt' Foto © Joop Aret
17sep 2015

Wethouder Peter Verheij opent woningboouwproject Noord- en Landzigt

ALBLASSERDAM - Op woensdagmiddag 16 september verrichtte wethouder Peter Verheij om 15.00 uur de officiële openingshandeling van het woningproject Noord-en Landzigt.

Het woningbouwproject Noord- en Landzigt is door een nauwe samenwerking van de gemeente Alblasserdam en projectontwikkelaar Reuvers ontwikkeld. Binnen het Trosgebouw, dat jarenlang leeg stond, zijn acht woningen gerealiseerd. Daarnaast bestaat het project uit zeven geschakelde dijkwoningen, vier geschakelde polderwoningen en een vrijstaande polderwoning.

Eind juli was de oplevering van de woningen. Daarna is de laatste hand gelegd aan de buitenruimte en de speelplaats. De keuze van de speeltoestellen is het uiteindelijke resultaat van de wensen van kopers en omwonenden. Via een klankbordgroep waren omwonenden tijdens het proces nauw betrokken bij het project. In het najaar worden nog bomen geplant, waaronder twee platanen.

Wethouder Verheij: "We hebben een mooie mijlpaal bereikt, het project Noord-en Landzigt is een verrijking voor ons dorp. Vooral de inbreng van de bewoners, zowel in de klankbordgroep als van de omwonenden betrokken bij de inrichting van de speelplaats droeg daaraan bij. De wijk heeft een prachtige karakteristieke uitstraling gekregen. Ik feliciteer de nieuwe bewoners van harte met hun nieuwe woning."

Kopers en omwonenden kregen daarna de gelegenheid elkaar na het officiële moment beter te leren kennen onder het genot van een hapje en drankje.

Fotografie: Joop Aret.Deel dit bericht met je vrienden!