zondag 17 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Feestelijke opening heringerichte Kastanjelaan

3 december 2015 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Ruim een jaar nadat de eerste plannen zijn gemaakt, heeft de Kastanjelaan een ware facelift ondergaan. Vrijdag 11 december opent wethouder Peter Verheij (Buitenruimte) om 15 uur de geheel vernieuwde straat tijdens een feestelijke bijeenkomst met bewoners op de hoek van de Kastanjelaan en de Van Eesterensingel.

Samen Doen
De herinrichting van de straat is in nauwe samenwerking met de bewoners tot stand gekomen. De werkzaamheden stonden al langer gepland omdat het straatwerk en de riolering echt toe waren aan vervanging. Geheel in lijn met de Alblasserdamse werkwijze 'Samen Doen' zijn bewoners vanaf het prille begin bij de plannen betrokken.

Haagjes langs parkeervakken
Uit de informatiebijeenkomst die in september 2014 werd gehouden is een werkgroep ontstaan die samen met medewerkers van de gemeente het ontwerp voor de nieuwe straat heeft gemaakt. Hun inbreng is onder meer terug te zien in de verruiming van de parkeermogelijkheden, de 'warme' en daardoor meer sfeervolle LED-verlichting en de keuze voor de beplanting. Zo zijn er bijvoorbeeld haagjes langs verschillende parkeerplaatsen gekomen om de auto's aan het zicht te onttrekken en worden er enkele amberbomen geplant. 

Het project is ruimschoots binnen de afgesproken termijn, oplevering voor de kerstvakantie, afgerond. Dit komt mede door de goede en constructieve samenwerking met de bewoners.

Deel dit bericht met je vrienden!