woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Nieuwjaarconcert in Weense stijl, start van een nieuwe Alblasserdamse traditie

11 januari 2016 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Op zaterdag 9 januari 2016 organiseerde Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam i.s.m. Landvast het Nieuwjaarsconcert in Weense stijl. Een uurtje prachtige walsen, polka’s en marsen van Johann Strauss en zijn tijdgenoten in een ongedwongen sfeer.

Burgemeester Paans
Nadat het publiek ontvangen was  met een heerlijk drankje, aangeboden door de muziekvereniging, opende burgemeester Paans het concert. De burgemeester onderschreef in zijn openingswoord de wens van de muziekvereniging om dit nieuwjaarsconcert tot een echte Alblasserdamse traditie te maken.

In een goed gevulde zaal van Landvast wist dirigent Jurgen Nab het orkest te inspireren om het beste uit zichzelf te halen en het publiek optimaal te laten genieten van de Weense  walsmuziek en soms opzwepende ritmes van de Slavische en Hongaarse dans die door de fanfare werden uitgevoerd.

Nadat de overbekende “radetzky mars” geklonken had werd het concert door de fanfare afgesloten.

Soli Klassiek
Voor de muzikanten van Soli Klassiek was het concert toen nog niet voorbij, zij hebben tijdens de door Landvast georganiseerde high-wine een aantal stijlvolle en muzikale intermezzo’s ten gehore gebracht. Waarbij de aanwezigen ondertussen konden genieten van heerlijke culinaire hapjes en prachtig geselecteerde wijnen.

Terugblik
De vereniging kijkt terug op een muzikale en gezellige middag die in het teken stond van waardevolle ontmoetingen en die het beste uit 2 werelden samenbracht. De samenwerking tussen de Alblasserdamse muziekvereniging en Landvast is dan ook door beide partijen goed bevallen.

Deel dit bericht met je vrienden!