woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Burgemeester Paans bezoekt 101 jarige heer Pluymert

26 januari 2016

ALBLASSERDAM - Vandaag, 26 januari, wordt hij 101 jaar......de krasse heer Pluymert. En op 25 januari bracht burgemeester Jaap Paans hem een felicitatie bezoek. Hij memoreerde dat hij al net zo lang met pensioen is, als iemand anders een  werkzaam leven heeft (al zo’n 39 jaar).

De heer Pluymert herinnert zich zijn tijd als onderhoudsbankwerker bij de NKF nog goed (Nederlandse Kabelfabrieken) of, zoals men destijds zei: “De kabelfabriek”. Er werkten toen zo’n 2200 mensen en die kwamen met bussen van heinde en verre. Zelf reed hij in het begin op een fiets vanuit de Veerweg in Papendrecht naar zijn werk, maar daar kwam in 1948  verandering is, toen hij een huis kreeg in de A.G.Smitstraat, waar hij bovendien een tuin had achter het huis, zodat hij volop groenten en aardappels kon verbouwen. Hij is altijd aktief geweest en zijn dochter toont vol trots een foto van motor met zijspan, waarmee het gezin veel op vakantie ging.

Dhr. Pluymert is de laatste jaren gebonden aan een scootmobiel, maar ook daarmee is hij nog aktief; hij doet zelf nog boodschappen en gaat regelmatig biljarten.

Hij woont de laatste jaren alleen in een appartement in de Wilgenlaan, waar hij regelmatig bezoek krijgt van zijn twee dochters, twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Foto: Joop Aret.

Lees meer over:

burgemeester wilgenlaan nkf
Deel dit bericht met je vrienden!