vrijdag 22 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Renovatie Bos Rijkee gestart

26 januari 2016 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Op maandag 25 januari is de renovatie van Bos Rijkee van start gegaan. Wethouder Peter Verheij gaf samen met Wim de Ruiter, lid van de Historische Vereniging, het officiële startschot.

Historische waarde
De gemeente heeft samen met vertegenwoordigers van de historische vereniging, de monumentencommissie en vereniging Hendrick de Keyser een ontwerp gemaakt om het bos zoveel mogelijk in oude glorie herstellen. Het bos is een bijzondere locatie in het hart van Alblasserdam. Het is een van de weinige groene plekken in het centrum van het dorp en heeft een belangrijke historische waarde. Het ligt achter het monumentale herenhuis Huis Rijkee dat met het bos een hoge beeldbepalende waarde heeft voor het centrum.

Ontwerp
Doel van de renovatie is het verbeteren van de uitstraling en zichtbaarheid van het bos, het gebied meer toegankelijk maken en meer beleving van het water realiseren waarbij waardevolle beplanting en de historische muurtjes, zogenaamde stinzen, worden behouden. In het ontwerp zijn daarom zowel wandelpaden met bruggetjes als bomen en water opgenomen. Door deze inrichting kan straks de doorsteek worden gemaakt vanaf winkelcentrum Dam-Plantage naar de entree van winkelcentrum Makado. Bekijk het ontwerp op de pagina over Bos Rijkee.

Planning
Deze maand starten we met de noodzakelijke kap van verschillende bomen. Hierdoor ontstaat ruimte om de nieuwe paden en bruggetjes aan te leggen en nieuwe bomen te planten. De planning is om de renovatie voor de zomervakantie af te rond

Deel dit bericht met je vrienden!