Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouder Peter Verheij geeft startschot voor het project afvalvrije school' Foto © Joop Aret
22mrt 2016

Wethouder Peter Verheij geeft startschot voor het project afvalvrije school

ALBLASSERDAM - Wethouder Peter Verheij (Buitenruimte) gaf maandag 21 maart om 12.00 uur bij basisschool Het Palet, locatie Van Eesterensingel 197, op een speciale manier samen met Koos de Vuilnisman het startschot voor het project Afvalvrije school. De school is al jaren bezig met het scheiden van afval en streeft ernaar het keurmerk 'afvalvrije school' te behalen.

Dit keurmerk wordt uitgereikt door de stichting VANG (van afval naar grondstof) als de school voldoet aan alle criteria voor een afvalvrije school. Een van deze criteria is dat de centrale afvalcontainer voor restafval wordt afgeschaft. Voor meer informatie zie: www.moederaardegezond.nl

Nadat wethouder Verheij het startschot had gegeven, gingen de leerlingen, met door hen ingezameld afval, op het schoolplein een verrassing samenstellen.

Naast het apart inzamelen van papier, gft en plastic, kunnen leerlingen en hun ouders ook batterijen en frituurvet, pennen, stiften, correctiepennen, lijmpotten, cartridges, toners en mobiele telefoons inleveren op school. Hiermee spaart de school punten om spel- en speelmateriaal aan te schaffen of geld om leer- en ondersteuningsmiddelen te kopen of goede doelen te steunen. Daarnaast verzoekt de school de ouders om zo min mogelijk eten en drinken mee te geven in plastic verpakkingen.

“Koos de Vuilnisman” was maandag ook aanwezig. Met zijn jaarlijkse bezoeken aan de school heeft hij de leerlingen geïnspireerd om actief aan de slag te gaan met het scheiden van afval en het predikaat afvalvrije school te behalen.

Foto: Joop Aret.Deel dit bericht met je vrienden!