woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Vv Alblasserdam blij met komst stoeltjeslift voor mindervaliden

4 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - De kantine van voetbalvereniging Alblasserdam is sinds kort ook bereikbaar voor de minder-valide bezoeker van de club. Zaterdagmiddag 2 april heeft wethouder Kraijo de zogenaamde stoeltjeslift officieel in werking gesteld.

Samen met pupil van de week Christiaan Buizert, knipte de wethouder de vlaggetjes door, waarna de stoeltjeslift gebruikt kon worden. Hiermee gaat een jarenlange wens van de vereniging in vervulling: Voorzitter Arjan Maat: “onze vereniging is van oudsher een open podium waar iedereen van harte welkom is, maar de minder valide supporter konden we toch niet echt goed bedienen. We zijn heel blij dat dit nu wel mogelijk is.”

Ook de heer Baljé, al jarenlang een trouwe minder valide supporter van de club, toonde zich verguld.

“Prachtig dat er mensen zijn geweest die hun nek hiervoor hebben uitgestoken! Ik ga vaak kijken bij mijn zoon en kleinzoon langs de lijn. Er zijn altijd mensen die wel iets voor me willen halen maar ik ben heel blij dat ik dat nu zelf weer kan doen. En dat ik bij wat minder weer lekker warm en droog kan zitten natuurlijk.

Ik ben de club en de gemeente erg dankbaar ”
Gemeente en vereniging hebben een goede verstandhouding en overleggen regelmatig over allerlei zaken. Wethouder Kraijo, die zich onder meer bezighoudt met sport in Alblasserdam noemde de komst van de lift dan ook een perfect voorbeeld van het motto “samen doen”.

Deel dit bericht met je vrienden!