vrijdag 4 december 2020

Alles over Alblasserdam

Kom de Roparunners aanmoedigen

10 mei 2016 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - De Roparun van 2016 vindt ook dit jaar weer plaats in het pinksterweekend met de start op zaterdag 14 mei in Hamburg en de finish in Rotterdam op maandag 16 mei. MAAT heeft haar terrein open gesteld als verzorgingsplek voor de ruim 75 teams die op maandag via de Edisonweg de laatste kilometers afleggen naar de finish Rotterdam. Er zijn diverse activiteiten op het terrein en er is een klein horeca punt ingericht. Iedereen is van harte welkom om de teams bij de doorkomst aan te komen moedigen.

Zingende Roparunners
Tijdens deze Roparun komen de teams die vanuit Hamburg starten door het prachtige rivierengebied, het werkgebied van team 242 De Waterlopers van Waterschap Rivierenland. ‘Vorig jaar heeft dit team ons benaderd of ze gebruik mochten maken van ons terrein om te wisselen en even op te frissen in onze douche gelegenheden. Dit was voor ons een kleine moeite om te organiseren.’ vertelt Adri Maat. ‘ Op de dag zelf zagen wij steeds meer busjes en touringcars voorbij komen die over het industrieterrein verspreid gingen parkeren, omdat dit de laatste mogelijkheid was om te stoppen en te wisselen voor de finish. Vanaf dit punt moet iedereen meelopen of fietsen en alleen kleine voertuigen zijn toegelaten richting de Coolsingel. Het ging als een lopend vuurtje dat je bij ons goede sanitaire voorzieningen hebt en al snel hadden we veel zingende Roparunners onder de douche. Onderweg zijn er vaak geen of slechte sanitaire voorzieningen dus dit was een kleine traktatie.’ aldus Maat sr. ‘Waterschap Rivierenland heeft ook dit jaar weer een beroep op ons gedaan en wij hebben op de website van de Roparun ons terrein ook open gesteld voor de andere teams.’

Roparun 2016
‘Er zijn diverse activiteiten op ons terrein en we hebben een klein horeca punt ingericht. Samen met het Waterschap Rivierland evalueren wij dit event na de Pinksteren. Ons doel voor de toekomst is om dit event niet alleen op ons terrein te houden, maar dat de Edisonweg een denkbeeldige rode loper is voor alle deelnemers. Het is een groots event voor een prachtig doel en het is zou teleurstellend zijn dat dit event zomaar door ons dorp komt zonder dat wij hier aandacht aan besteden. Wij hopen dan ook dat meer bedrijven die aan de Edisonweg gevestigd zijn zich volgend jaar bij ons aansluiten.

Naast koningsdag worden er in Alblasserdam tweemaal per jaar grote feesten georganiseerd. De St. Jacobus paardenmarkt en het Havenfestival. Wanneer het aan ons ligt wordt de Roparun het derde grote feest!’ volgens een enthousiaste Adri Maat. ‘Dit heeft dan natuurlijk wel meer om handen dan alleen de hekken van ons terrein open zetten en de warme kraan van de douche. Wanneer ik zie wat voor organisatie het nu als is voor de collega’s binnen MAAT die zich bezig houden met de eventplanning binnen en dat terwijl het nu nog betrekkelijk kleinschalig is. Wij hebben ruim 20 teams die zich bij ons hebben aangemeld van de ruim 75 teams die ons passeren op de Edisonweg.’

Activiteiten
De doorkomst van de Roparun teams staan gepland op maandag 16 mei tussen 10.00 en 14.00. De route loopt langs de vestiging van MAAT aan de Edisonweg in Alblasserdam. Naast de ruime parkeergelegenheid kunnen de deelnemers vrij gebruik maken van de toiletten en douches. Voor familie en vrienden is MAAT als familiebedrijf een ideale plek om de teams voor de laatste kilometers nog een hart onder de riem te steken. Er is drinken met iets lekkers verkrijgbaar. Er wordt voor live muziek gezorgd, gratis massage voor de verzorgers, een springkussen en limonade koe voor de kinderen. Waterschap Rivierenland is aanwezig met een stand en de Waterlopers mascotte Droppie Water die graag met de kinderen op de foto gaat. Ondertussen kunnen op volgorde van binnenkomst de (tour)bussen van deelnemende teams gratis gewassen worden in de Truckwash op het terrein.

 

Lees meer over:

roparun muziek edisonweg
Deel dit bericht met je vrienden!