woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Zonovergoten Schoolvoetbaltoernooi bij VV Alblasserdam

12 mei 2016 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM -  Op de zonovergoten voetbalvelden van vv Alblasserdam werd afgelopen woensdag 25 mei weer het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi gehouden. De groepen 5 en 6 van zes basisscholen uit Alblasserdam (de Boeg, de Schalm, de Loopplank, het Palet, ’t Nokkenwiel en het Kompas) werkten vol enthousiasme de partijtjes af. Om 19 uur was het toernooi afgelopen en konden de punten geteld worden en werden de prijzen uitgereikt:

Meisjes Groepen 5 en 6 Jongens Groep 5 Jongens Groep 6
1. De Boeg 1. Het Palet 1. Het Kompas
2. De Schalm 2. De Schalm 2. De Loopplank
3. Het Palet 3. De Boeg 3. 't Nokkenwiel

Flinke klus
Het toernooi is al jaren een begrip in het damdorp. Al vele jaren organiseert de club jaarlijks het toernooi voor de groepen 5 tot en met 8. Marco Cornelissen en Frank Bosch zijn de drijvende krachten achter dit toernooi: “het is altijd weer een flinke klus om te organiseren, maar ontzettend leuk om te doen, vertelt Marco. Gelukkig kunnen we altijd een beroep doen op vele vrijwilligers die ons in de voorbereiding en op de dag zelf helpen om alles in goede banen te leiden. “Het toernooi van vandaag is super verlopen, mede door het fantastische weer! Wat ook erg leuk is, is dat er steeds meer meisjes meedoen, dan zijn we in staat om ook voor de meisjes aparte wedstrijdjes in te delen.” “Over twee weken (op woensdag 25 mei) organiseren we het toernooi weer maar dan voor de groepen 7 en 8.”

“Dan is het zo druk dat we het veld van Hockeyclub Souburgh ook erbij mogen gebruiken. Geweldig om dan al die voetballende kinderen plezier te zien hebben! Hopelijk met net zulk mooi weer als dat we vandaag hadden”, vult Frank enthousiast aan.

Voetbalclinic
Voor wie nog extra voetbalskills wil oefenen organiseert de club op woensdagmiddag 18 mei in samenwerking met Football Skills Nederland (FSN) een voetbalclinic van 15 uur tot 17.15 uur. Gedurende de clinic wordt er diverse oefenstof geboden door de (gediplomeerde) trainers van vv Alblasserdam èn FSN. Dribbelen, kappen en draaien, aan- en meenemen, passen en trappen, passeren, scoren, creativiteit, zelfwerkzaamheid komen allemaal aan bod. Iedereen van 5 tm 11 jaar is van harte uitgenodigd mee te doen. Deelname is gratis en voor drinken wordt ook gezorgd. Kijk voor meer informatie op de website of de facebookpagina van vv Alblasserdam.

Zie ook:

Lees meer over:

voetbal toernooi scholen
Deel dit bericht met je vrienden!