woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Ineke (72 jaar) en Pino (78 jaar) Balistreri 50 jaar getrouwd

1 juli 2016 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM / DORDRECHT - Zij zat nog op de Mulo toen ze elkaar tegenkwamen. En dat was in Dordrecht voor de Astoria bioscoop. Maar ze hebben elkaar nimmer uit het oog verloren en vandaag is het precies 50 jaar geleden dat ze elkaar in Dordrecht het jawoord gaven.

Hij is een geboren Ciciliaan en vlak na hun huwelijk trok het pas getrouwde paar naar Italie, om daar kennis te maken met de familie en sinds die tijd gaan ze ieder jaar weer naar Italie.

Hij is destijds, vanwege het werk, terecht gekomen bij de toenmalige Kabelfabriek en is daar zijn verdere beroepsleven gebleven (33 jaar) en geniet nu van zijn pensioen.

Zij heeft als taxi chauffeuse gewerkt bij van Vliet en geniet nu van puzzelen, lezen en fotoboeken maken. Hij had als hobby het maken van bootjes maar daar doet hij momenteel niets meer aan: zijn voorliefde gaat nu uit naar het wandelen en fietsen.

Pino en Ineke wonen alweer 50 jaar in hetzelfde huis en zijn de trotse ouders van een zoon en een dochter. Samen met hen, hun vier kleinkinderen en nog vele anderen, hopen ze binnenkort een feestje te geven in de Portiersloge.

Burgemeester Jaap Paans bracht hen een felicitatiebezoek en overhandigde een mooi fotoboek.

Tekst en Foto: Joop Aret.

Deel dit bericht met je vrienden!