maandag 18 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Proef met mobiel horecapunt in Lammetjeswiel van start

8 juli 2016

ALBLASSERDAM - Bezoekers van het Lammetjeswiel kunnen deze zomer in het Alblasserdamse recreatiegebied regelmatig genieten van een ijsje, een koel drankje of een snack. Bij droog en warm weer (vanaf 20 graden) staat ondernemer Arie Taal vanaf morgen (6 juli) tot eind september met zijn mobiele ijs- en snackkar op een vaste plek naast het strandje. Het gaat dit jaar nog om een proef, als na de zomer blijkt dat het een succes is gaan de werkgroep Lammetjeswiel en de gemeente met de ondernemer in gesprek over de mogelijkheden in de toekomst.

Wens Alblasserdammers
De proef met mobiele horecavoorziening komt voort uit de plannen voor de facelift van het gebied. Een (kleine) horecavoorziening in het Lammetjeswiel waar bezoekers iets te eten en te drinken kunnen kopen is een wens van veel Alblasserdammers.

Arie Taal is geen onbekende in deze regio, op zonnige dagen is hij met zijn nostalgische ijscokar regelmatig bij de molens van Kinderdijk te vinden. Hij liet de gemeente Alblasserdam weten belangstelling te hebben voor een seizoensstandplaats in het Lammetjeswiel waar hij meer wil verkopen dan alleen ijs. Omdat dit initiatief goed past in de ontwikkeling van het Lammetjeswiel wil de gemeente hem deze gelegenheid graag bieden. Het college heeft daarom besloten voor deze proef af te wijken van het standplaatsenbeleid en de ondernemer dit zomerseizoen toe te staan behalve ijs ook snacks en non-alcoholische drankjes te verkopen.

Warm welkom door wethouder
Wethouder Arjan Kraijo verwelkomt Aries IJs en Meer morgen, donderdag 7 juli om 14 uur op zijn eerste dag in het Lammetjeswiel. "We zijn heel blij dat we samen met deze ondernemer weer een volgende stap kunnen zetten in de ontwikkeling van het Lammetjeswiel. De herinrichting zelf moet nog beginnen, het ontwerp daarvoor bespreken we na de zomer met de raad, maar op deze manier kunnen we ook deze zomerperiode al iets extra's bieden en het Lammetjeswiel aantrekkelijker maken voor bezoekers", aldus Kraijo.

De rest van de zomer staat de mobiele snackkraam, zodra het 20 graden of warmer én droog weer is, in principe van 14.00 tot minimaal 19.00 uur (bij heel warm weer zelfs vanaf 12.00 uur) in het Lammetjeswiel. Arie Taal heeft aangegeven via zijn facebookpagina te laten weten wanneer hij precies aanwezig is. https://www.facebook.com/Aries-Ijs- en-Meer- 79928878850009/

Foto: Een impressie van de mobiele horecavoorziening die vanaf morgen gedurende de zomer bij mooi weer in het Lammetjeswiel te vinden is. (Foto: Gemeente Alblasserdam)

Lees meer over:

horeca lammetjeswiel mobiel
Deel dit bericht met je vrienden!