woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Burgemeester en wethouders lezen voor op scholen

23 augustus 2016 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Burgemeester Jaap Paans en wethouders Peter Verheij, Dorien Zandvliet en Arjan Kraijo lezen in de Week van de Alfabetisering voor op verschillende scholen in Alblasserdam. De Week van de Alfabetering vindt plaats van 5 tot en met 11 september. Met het voorlezen wil het college het belang ervan onderstrepen.

Zo blijkt dat kinderen die veel worden voorgelezen beter scoren op school. Ze hebben een grotere woordenschat en ze zijn beter in het verwoorden van emoties. Arjan Kraijo, wethouder Onderwijs: "Naast wethouder ben ik ook vader. En ik gun mijn kinderen net als alle kinderen in Alblasserdam een goede start. Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling."

Week van de Alfabetisering
In de Week van de Alfabetisering wordt aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. Nog altijd heeft een op de zes Nederlanders moeite met lezen en schrijven. Zij vinden het bijvoorbeeld lastig om formulieren in te vullen, straatnaamborden te lezen, een kaart te schrijven of geld op te nemen bij een pinautomaat. Dit belemmert hen in de deelname aan het maatschappelijk leven.

Een tweede kans
Laaggeletterden verdienen een tweede kans om lezen en schrijven te leren. Iedereen kan er beter in worden. Dat betekent niet automatisch 'terug naar de schoolbanken'. Er zijn verschillende oplossingen en vormen van taalles die rekening houden met persoonlijke omstandigheden en aansluiten op individuele behoeften. Hulp bij lezen en schrijven is altijd dichtbij en op maat. Bent of kent u iemand die moeite heeft met lezen en schrijven? Bel dan 0800 023 4444 voor gratis advies en coaching. Of kijk naar mogelijkheden in de buurt via www.taalzoeker.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!