donderdag 6 mei 2021

Alles over Alblasserdam

Podium voor Alblasserdammers met inspiratie

13 september 2016 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - In Alblasserdam werkt de gemeente nauw samen met de samenleving. De Samenlevingsagenda geeft daarvoor de richting aan. Projecten en beleid komen vaak tot stand in samenwerking met inwoners, bedrijven en (maatschappelijke) partners.
De gemeente wil de agenda 2018-2022 en het volgende gemeentebestuur laten inspireren door haar inwoners, bedrijven, verenigingen, kerken, instellingen etc.
Die inspiratie halen we zowel uit bestaande contacten van de burgemeester, wethouders,  medewerkers en raadsleden als ook uit nieuwe contacten.

Burgemeester Paans: "Eén van de nieuwe manieren is het stellen van een directe vraag aan u: wat inspireert u? Wat heeft u elders gezien dat we ook in Alblasserdam mogelijk moeten maken? Welke zaken kunnen anders, beter? Wat wilt u behouden en verdient alleen daarom al de aandacht van ons gemeentebestuur? U mag onze agenda vullen: De Inspiratieagenda 2017."

Inspireren politieke partijen
Met de  Inspiratieagenda inspireren we de politieke partijen bij het schrijven van hun verkiezingsprogramma's en het opstellen van de volgende Samenlevingsagenda en  de nieuwe raadsperiode 2018-2022. Hoe concreter uw idee, hoe beter! Natuurlijk voorzien van uw contactgegevens. Zo gaan we immers met elkaar om! Bel of mail de gemeente via 14078 of bestuurssecretariaat@alblasserdam.nl onder vermelding van Inspiratieagenda 2017 of op social media: #Inspiratieagenda2017. Uw inspiratie; onze Samenleving!

Ideeënbus
Ook staat er zaterdag aanstaande een kraam van de gemeenteraad tijdens het Havenfestival waar mensen ideeën kunnen aandragen en in de ideeënbus kunnen doen. De ideeënbus is ook te vinden in de hal van het gemeentehuis.

Aanbieden aan raad
Alle opgehaalde ideeën biedt burgemeester Paans aan tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van 11 januari 2017 aan de voorzitters van alle politieke partijen in Alblasserdam.

Deel dit bericht met je vrienden!