Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouder Arjan Kraijo haalt 'groene voetstappen' op bij het Palet'
23sep 2016

Wethouder Arjan Kraijo haalt 'groene voetstappen' op bij het Palet

ALBLASSERDAM - Op vrijdag 23 september ging wethouder Arjan Kraijo naar basisschool Het Palet om de 'groene voetstappen' op te halen die de leerlingen bij elkaar habben gelopen. Voor elke keer dat de scholieren deze week lopend of fietsend naar school kwamen, kregen zij zo'n sticker.

Directeur van Het Palet, Vera Doejaarden, ontving samen met mascotte "Vinnie Veilig" de wethouder om 10.15 uur. Vervolgens werd hij in groep 8 geïnterviewd over hoe hij zelf vroeger naar school ging.

De Groene Voetstappen is een actie in de Europese Mobiliteitsweek. Ook de Alblasserdamse basisscholen 't Nokkenwiel en De Twijn doen mee aan deze actie. Op de scholen werden deze week leuke opdrachten gedaan over energie, verkeer en het klimaat. Groene Voetstappen wordt jaarlijks afgesloten met een Kinderklimaattop. Iedere school mag daarvoor vier kinderen afvaardigen met een goed idee voor het besparen van CO2.

Met de Mobiliteitsweek vragen de Drechtsteden aandacht voor duurzame vormen van mobiliteit. Vaak zijn deze vormen niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de eigen gezondheid en de portemonnee.

Foto's: Joop Aret.Deel dit bericht met je vrienden!