Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente Alblasserdam wil samen met bewoners aan een duurzamer dorp werken'
25okt 2016

Gemeente Alblasserdam wil samen met bewoners aan een duurzamer dorp werken

ALBLASSERDAM - Duurzaam Alblasserdam. Waarom duurzaamheid? De gemeente wil bijdragen aan een toekomstbestendig dorp, een dorp dat ook voor de komende generaties gezond, leefbaar en aantrekkelijk is. Op basis van de kick-off duurzaamheid in maart 2015, is gekozen voor vijf sporen: duurzame energie, schone lucht en leefomgeving, circulair en afvalvrij, duurzaam ruimtegebruik en gemeente en inwoners samen.

Wat kunt u doen?
U kunt zelf bijdragen aan de leefbaarheid in ons dorp. Op deze website geven we u tips en delen we leuke weetjes. U kunt bijvoorbeeld uw tuin zodanig inrichten dat het water de grond in kan en u kunt uw afval netjes gescheiden inleveren.

Heeft u een duurzaam idee of initiatief en kunt u wel wat hulp gebruiken? Dan horen we bij de gemeente dat graag. De gemeente kan u helpen bij vergunningsaanvragen, het oprichten van een stichting, ze hebben ruimtes beschikbaar en kunnen u in contact brengen met initiatieven elders in de regio.

Wat doet de gemeente Alblasserdam?
de gemeente Alblasserdam wil al hun beleid duurzaam maken door de kennis te vergroten binnen de organisatie en gebruik te maken van de ervaring in het netwerk. Zij maken samen met de andere gemeenten in de Drechtsteden een energiestrategie. Heeft u ideeën? Zij horen ze graag. Mail dan naar m.kool@alblasserdam.nl.Deel dit bericht met je vrienden!