Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Afgebrand lascentrum wordt ontmanteld'
26okt 2016

Afgebrand lascentrum wordt ontmanteld

ALBLASSERDAM - Een dag later is goed te zien hoezeer het gebouw van Lascentrum Welding & Cutting is beschadigd oor de uitslaande brand van gisteravond.

Het middengedeelte is grotendeels ingestort. De andere delen van het gebouw zijn ook zwaarbeschadigd. Het gebouw als geheel is niet meer te redden.

De beplating van de ingestorte gevels en het dak worden losgetrokken om zo de laatste brandhaarden gecontroleerd te kunnen blussen.
Deze werkzaamheden kunnen leiden tot wat rookontwikkeling die in de nabije omgeving mogelijk nog te ruiken is.

Nadat de brand geblust is, wordt het wegdek van Nieuwland Parc schoongespoten. De verwachting is, dat dit niet voor het eind van de middag zal zijn.

Omleiding naar Nieuwland Parc
In verband hiermee is de Van Wenaeweg tussen de kruising met de Van Hennaertweg en Nieuwland Parc afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Van Hennaertweg en de Staalindustrieweg (onderlangs) naar de Staalindustrieweg (bovenlangs) om vervolgens bij de kruising met de Hoogendijk rechtsaf Nieuwland Parc in te rijden. Aan weerszijden van de omleiding staan verkeersregelaars.
De omleiding is in ieder geval vandaag (woensdag) gedurende de gehele werkdag van kracht. De verwachting is dat de weg vanaf morgen weer open kan.

Roetdeeltjes wegspoelen met water en zeep
Tijdens de brand zijn roetdeeltjes uit de rook neergekomen. Deze deeltjes zijn afkomstig van het kunststof dak en zijn volgens de brandweer niet giftig. Ze kunnen gewoon met water en zeep worden weggespoeld. Roetdeeltjes in de openbare ruimte zijn onderzocht en kunnen volgens brandweer geen kwaad.
De gemeente doet er alles aan om de openbare ruimte zo snel mogelijk weer schoon en bereikbaar te krijgen, zodat ondernemers zo min mogelijk overlast van de effecten van de brand ervaren.

Hieronder ziet u een aantal foto's van de huidige staat van het gebouw:

Zie ook:
Zeer grote brand in Lascentrum Welding & Cutting (di, 25 okt 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!