vrijdag 30 juli 2021

Alles over Alblasserdam

Vijftig nieuwe Startersbeurzen in de Drechtsteden

13 december 2016 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Binnen de Drechtsteden worden 50 nieuwe Startersbeurzen beschikbaar gesteld. De Startersbeurs geeft afgestudeerde jongeren die na hun opleiding geen baan kunnen vinden de kans om werkervaring op te doen. In de afgelopen 3 jaar, sinds oktober 2013, hebben er 135 jongeren gebruik gemaakt van de Startersbeurs. Nu blijkt dat meer dan de helft van de deelnemers een baan heeft gevonden, worden er opnieuw beurzen beschikbaar gesteld. De Startersbeurs is een succesvol instrument in de aanpak van de jeugdwerkloosheid voor hoogopgeleide jongeren.

Het heeft geleid tot een uitstroompercentage van 39%. Daarnaast hebben de starters door hun opgedane werkervaring hun positie op de arbeidsmarkt versterkt.

Regionaal portefeuillehouder Werk en Inkomen Peter Heijkoop is positief over een voortzetting van het instrument: "Het is belangrijk dat jongeren na het afronden van hun opleiding een goede start kunnen maken op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd willen we het werkgevers makkelijk maken om gemotiveerde jonge medewerkers binnen te halen. De Startersbeurs maakt beide mogelijk: met financiële steun kunnen werkgevers jonge, ambitieuze starters werkervaring laten opdoen in hun bedrijf. En dat blijkt goed te werken."

Werkervaring
De Startersbeurs Drechtsteden is bestemd voor jongeren van 18 tot 27 jaar, die geen werk kunnen vinden. Zowel jongeren met als zonder bijstandsuitkering komen in aanmerking. Met de Startersbeurs kunnen zij gedurende zes maanden werkervaring opdoen bij een bedrijf naar keuze.

Meesterbeurs
Ook voor oudere werknemers was er in de afgelopen jaren een stimuleringsregeling van kracht: de Meesterbeurs. Via die regeling werd het voor werkgevers aantrekkelijk gemaakt om een leerwerktraject voor 50-plussers aan te bieden. Voor deze regeling was zowel bij werkgevers als bij 50-plussers nauwelijks animo. Deze regeling zal om die reden niet worden voortgezet.

Lees meer over:

drechtsteden beurs starters
Deel dit bericht met je vrienden!