woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Burgemeester Jaap Paans: 'Kim Putterslezing uitstekend verhaal uitnodigend tot napraten en nadenken'

15 december 2016 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Woensdagavond 14 december was de Kim Putterslezing in Alblasserdam over "Meedoen en zorgen in de samenleving". De vierde editie in de Alblasserwaard, na Hardinxveld-Giessendam, Molenwaard en Sliedrecht.

Lezing
Tijdens de lezing onder het motto "Doe maar gewoon" werd betekenis gegeven aan: Meedoen en zorgen in de samenleving. Putters stond stil bij vraagstukken als: "Waar staan gemeenten en Alblasserdam in het bijzonder na bijna twee jaar decentralisaties? Of: 'Hoe kan de overheid verbindingen in de samenleving versterken?'

Ook de regionale samenwerking werd aangestipt. Na de lezing werd door de aanwezigen nog na gesproken over de betekenis van de lezing voor Alblasserdam en de regio, waar Kim Putters op reageerde.

Warm bad
Kim Putters:"Ik vond het een inspirerende avond en ervaarde grote maatschappelijke betrokkenheid van zowel de politiek als van de mensen die anderszins betrokken zijn bij hoe we met de zorg voor de kwetsbare mensen om moeten gaan. Mooi ook om te zien dat in deze regio, waar ik zelf vandaan kom, op vrijwillige basis veel gebeurt ten opzichte van de rest van Nederland. Deze avond voelde voor mij als een warm bad."

Verbindingen aangaan
Burgemeester Paans: "Het gemeentebestuur vond het een eer dat Kim Putters in Alblasserdam was. Hij had een uitstekend verhaal dat uitnodigde tot napraten en zeker ook tot nadenken. We staan ook voor een aantal uitdagingen binnen de democratie: versterking van de maatschappelijke democratie, en versterking van de politieke democratie. Goed om weer eens stil te staan bij de dilemma's waar we soms voor komen te staan. Met name over het tot stand brengen van verbindingen tussen overheid en samenleving.

We hebben ervoor gekozen om het stokje voor de volgende lezing over te dragen aan de gemeente Zwijndrecht. Een van onze andere partners in de regio, die als middelgrote stedelijke gemeente Kim Putters zal inspireren tot een lezing op het grensvlak van stad en landelijk gebied in Zuid-Holland Zuid".

Deel dit bericht met je vrienden!