donderdag 4 maart 2021

Alles over Alblasserdam

Paul van Dijk en Dick Bovekerk vieren 20-jarig jubileum bij McDonald's in Alblasserdam

3 januari 2017 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Op Oudjaarsdag was het dubbel feest bij McDonald’s Alblasserdam. Restaurant Manager Paul van Dijk vierde zijn 20-jarig jubileum bij McDonald’s Alblasserdam, terwijl Dick Bovekerk de mijlpaal van 20 jaar franchisenemer mocht bereiken.

Ik klein gezelschap werden beide jubilea in de ochtend gevierd. Paul van Dijk startte zijn carrière bij McDonald’s al een anderhalf jaar eerder. Sinds 31 december 1996 is hij in dienst van McDonald’s Alblasserdam. Begonnen als zogenaamd Crewlid en vervolgens alle stappen en opleidingen doorlopen om vijf jaar later Restaurant Manager achter zijn naam te kunnen schrijven.

Franchisenemer Dick Bovekerk waardeert zijn rechterhand bijzonder: ‘Paul is iemand die enorm veel inzet toont, loyaal en uiterst betrouwbaar is. Hij runt het restaurant als ware het van hemzelf. Het gebeurt nogal eens dat ik hem naar huis stuur, omdat hij al veel te lang aan het werk is.

Een Restaurant Manager als Paul is niet alleen waardevol voor het restaurant, maar verrijkt vervolgens ook mijn persoonlijke leven. Ik kan met een gerust hart op vakantie gaan omdat ik weet dat het restaurant dan net zo goed doorloopt als wanneer ik rondloop. Dat geeft rust. Daarnaast heb ik hierdoor ook tijd om mij bezig te houden met nevenfuncties. Zo ben ik jaren bestuurslid geweest van het Ronald McDonald Huis Rotterdam en kan ik nu bestuurslid zijn van OV de Noord, voorzitter van de KVO-B werkgroep – een keurmerk voor veilig ondernemen op bedrijventerreinen – en bestuurslid van het Ondernemersfonds Alblasserdam. Zonder een manager waarop je kunt bouwen en vertrouwen is dat niet mogelijk.’

Beleving
Paul van Dijk heeft zijn carrière bij McDonald’s als positief ervaren. ‘Werken bij McDonald’s vind je leuk of je vindt het helemaal niets. Iets daartussen bestaat niet. Vooral het feit dat er binnen het restaurant uitdagingen en doorgroeimogelijkheden zijn, heeft mij zolang hier gehouden. Mijn doel was om uiteindelijk Restaurant Manager te worden en dat is ook gelukt.’ Uitdagingen ziet Paul ook nog steeds: ‘Door de vernieuwingen binnen McDonald’s, zoals meer comfort, een totaal andere beleving en nieuwe en gezonde producten blijft het een uitdaging om die veranderingen te implementeren en het restaurant succesvol te houden.’

20 jaar Franchisenemer
Eigenaar Dick Bovekerk vierde deze zelfde dag dat hij twintig jaar eerder het franchisecontract voor McDonald’s Alblasserdam tekende. In die twintig jaar is er veel veranderd, constateert Dick: ‘Ik werk nu al 35 jaar binnen McDonald’s en vooral de laatste tien jaar zie ik een nadrukkelijke transformatie van fastfoodrestaurant naar breed familierestaurant. Daarnaast werken we inmiddels op een totaal andere manier.

Lagen vroeger diverse producten al klaar op onze gasten te wachten, tegenwoordig wordt alles à la minute geproduceerd. Ook achter de schermen wordt zoveel meer gedaan op bijvoorbeeld het gebied van IT.’ De Franchisenemer heeft inmiddels een nieuw contract van opnieuw twintig jaar ondertekend. ‘Ik hoop in goede gezondheid te blijven om zo ook de komende twintig jaar vol te houden en McDonald’s Alblasserdam net zo succesvol te houden als dat het nu is. En wie weet, als de mogelijkheid voorbijkomt lijkt het me een uitdaging een tweede franchise over te nemen.’

Bij de foto: Jubilarissen Paul van Dijk [links] en Dick Bovekerk [rechts] vieren beiden een 20-jarig jubileum. (fotocredit: Cees van der Wal fotografie en film)

Lees meer over:

jubileum mcdonalds franchise
Deel dit bericht met je vrienden!