woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Cor Laheij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

9 januari 2017 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Op zaterdag 7 januari aanstaande om 17.30 uur reikte burgemeester Jaap Paans een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer C.P. (Cor) Laheij. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Laheij (79 jaar) is sinds 1976 betrokken bij Hockey Club Souburgh. Hij was bijna 30 jaar medeoprichter en coördinator van het team dat het clubblad maakte en verspreidde.

Ook zette hij zich in als voorzitter en beheerder van de barcommissie, als voorlichter over sociale hygiëne, drank- en horecawetgeving, het inplannen van bardiensten en de schoonmaak.

Naast zijn baan, een eigen horecaonderneming tot aan zijn pensionering, was hij ook nog coördinator van het onderhoud van het clubgebouw en de hockeyvelden. En zette hij zich in voor de modernisering van de bar, kantine en keuken.

Naast H.C. Souburgh zette de heer Laheij zich de laatste 20 jaar ook in als adviseur/mentor van Cultureel Centrum Landvast. Vroeger bekend als De Wipmolen met jaarlijks 100.000 bioscoopbezoekers en 200.000 bezoekers van activiteiten per jaar. Hij dacht mee over de exploitatieopzet tijdens de ontwikkelingsfase van De Wipmolen naar Landvast. En was betrokken bij de verhuizing en adviseerde de directeur.

Burgemeester Paans: "Het college is erg blij met mensen die zich belangeloos zo enorm inspannen en verdienstelijk maken voor de Alblasserdamse samenleving en daarbuiten. Mede door hun langdurige inzet, functioneert onze samenleving en daar hebben wij allemaal baat bij.  Alblasserdam heeft gelukkig veel vrijwilligers, maar we hebben er nooit genoeg. Ze zijn en blijven hard nodig."

De uitreiking vond plaats om 17.30 uur bij H.C. Souburgh in Alblasserdam.

Lees meer over:

burgemeester wipmolen hockey
Deel dit bericht met je vrienden!