donderdag 4 maart 2021

Alles over Alblasserdam

Onbekend wat Bert Blase die ruim twee jaar waarnemend-burgemeester van Vlaardingen was nu gaat doen....

10 januari 2017 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT - Oud-Burgemeester Bert Blase van Alblasserdam en inwoner van Papendrecht is sinds maandag 9 januari 2017 zijn baantje als waarnemend-burgemeester van Vlaardingen kwijt. Annemiek Jetten werd die dag beëdigd als burgemeester van Vlaardingen. Vlaardingen heeft voor het eerst in de geschiedenis een burgermoeder. Annemiek Jetten is maandag beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester. Eerder was ze burgemeester in Sluis in Zeeuws-Vlaanderen.

Commissaris van de Koning van Zuid-Holland Jaap Smit nam in de Grote Kerk van Vlaardingen de eed af van de 53-jarige Annemiek Jetten. Dat gebeurde tijdens een buitengewone openbare vergadering van de gemeenteraad.

Eind oktober werd bekend dat Jetten de eerste vrouwelijke burgemeester van Vlaardingen zou worden. Ze zei toen bij RTV Rijnmond dat de stad voor haar geen onbekend terrein is, omdat haar man ervandaan komt en ze er nog familie heeft wonen.

Annemiek Jetten volgt Bert Blase op, die ruim twee jaar waarnemend-burgemeester van Vlaardingen was. In juni vorig jaar liet hij weten dat hij niet zou aanblijven in Vlaardingen. Wat hij wel gaat doen, is nog onbekend.

Zie ook:

Lees meer over:

waarnemend oud-burgemeester
Deel dit bericht met je vrienden!