donderdag 4 maart 2021

Alles over Alblasserdam

Jaco Schep nieuwe voorzitter regionaal platform BusinessClub Alblasserwaard

20 januari 2017 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERWAARD - De eerste bijeenkomst van 2017 van BusinessClub Alblasserwaard afgelopen dinsdag 10 januari, was de ouverture van het voorzitterschap  van ondernemer Jaco Schep (Looren Gifts). Hij neemt het stokje over van Erik Bek (Idea Nederland), die wegens drukke werkzaamheden terugtrad als lid en als voorzitter. Schep is feitelijk de derde voorzitter van dit regionale netwerkplatform, dat sinds begin 2015 onder de huidige naam opereert. BusinessClub Alblasserwaard heeft momenteel 31 ondernemers als lid uit vele plaatsen langs de A15, van Hardinxveld-Giessendam tot Dordrecht tot Barendrecht.

Nieuwe contacten en extra omzet
“Als voorzitter wil ik vooral de verbindingen tussen leden en hun netwerken verder versterken”, stelt Jaco Schep, nu voorzitter van BusinessClub Alblasserwaard (BCA). “Ieder van ons is lid om zijn of haar ondernemingsresultaat te verbeteren. De BCA is daarvoor, mede dankzij zijn branche-exclusiviteit, zeer geschikt. Doordat wij elkaar tweewekelijks ontmoeten en goed kennen, zijn er veel kansen op nieuwe contacten in elkaars netwerken. Dat levert vervolgens extra omzet op. Sinds de oprichting groeiden we naar 30 leden en afgelopen week meldde zich het 31ste lid aan. Daarmee zitten we nog niet aan ons plafond. Dus zijn MKB-ondernemers van harte welkom een keer vrijblijvend te komen kijken.”

Klein en middelgroot MKB
Als regionaal platform brengt BusinessClub Alblasserwaard partijen bij elkaar. Rechtstreeks of via elkaars netwerken. Dát is de basis, ondernemers helpen elkaar. Zowel onderling, als voor zoekende partijen om betrouwbare partners te vinden. Schep: “Kleine en middelgrote bedrijven hebben veel te bieden. Groot voordeel is, dat onze leden er ‘hetzelfde in staan’. Dat wil zeggen, een goede betrouwbare partner zijn van je klant. Dus bevelen wij vol vertrouwen een lid aan in ons eigen netwerk. Leden die in dezelfde kolom werken, kunnen ook een cluster vormen om zo aan kracht te winnen. Door de mix van klein en middelgroot MKB is er een fijne, professionele dynamiek. Of, zoals Erik Bek – die door zijn werk helaas stopte - het formuleerde: ‘ondernemers helpen ondernemers’; dat werkt, binnen en buiten onze club.”

Onderschrift foto: Nieuwe voorzitter Jaco Schep (re) bedankt Erik Bek  Foto: Anke Bot Fotografie

Deel dit bericht met je vrienden!