donderdag 4 maart 2021

Alles over Alblasserdam

Kinderopvang Wasko en SKA fuseren

25 januari 2017 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERWAARD - Wasko Kinderopvang en Stichting Kindercentra Alblasserwaard (SKA) hebben het voornemen in het tweede kwartaal van 2017 samen door te gaan onder de naam Wasko Kinderopvang. Wasko en SKA zijn twee gezonde organisaties die veel overeenkomsten hebben op het gebied van pedagogisch beleid en kwaliteit. Zij bieden allebei het complete pakket aan kinderopvang voor 0-12 jarigen aan en werken allebei samen met de scholen in het gedeelde werkgebied de Alblasserwaard.

Nu de crisis achter de rug is, ontstaan er nieuwe uitdagingen in de Alblasserwaard. Met de bundeling van krachten spelen zij optimaal in op kansen. Medewerkers en kinderen zijn daarbij heel belangrijk. Mieke van der Linden, directeur Wasko Kinderopvang: “Iedereen blijft aan het werk. Alle locaties blijven open. Dat is fijn voor onze medewerkers maar ook voor kinderen en ouders.” Zo veel mogelijk vaste gezichten op de groepen is een van de kwaliteitsspeerpunten van Wasko. “Door een meer solide basis voor de organisatie kunnen de pedagogisch medewerkers nog beter hun werk doen.”

Ruimte om te groeien
“Doordat we samen gaan kunnen we van elkaars sterke punten gebruik maken en zijn we dus nog beter in staat ouders en scholen te voorzien van goede kinderopvang,” aldus Van der Linden. “Betrokkenheid en persoonlijke aandacht blijven hoog in ons vaandel staan. “Dit samengaan geeft ruimte aan kinderen, ouders en medewerkers om te groeien. Ons gezamenlijk doel is de persoonlijke ontwikkeling van kinderen te stimuleren in een ontspannen, veilige en gestructureerde omgeving. Ook de medewerkers krijgen meer ontwikkelingsmogelijkheden via opleiding, training en beeldcoaching.

Geen brug te ver
Wasko en SKA willen vanuit één organisatie samen met scholen en gemeenten een brug bouwen tussen kinderopvang, peuterspeelzaal en onderwijs. Zo is er meer ruimte het complete aanbod te bieden voor alle kinderen gedurende de dag op het gebied van spelend leren, onderwijs, zorg en vrijetijdsbesteding. De kinderopvangorganisatie werkt samen met openbare, christelijke en reformatorische scholen aan de doorgaande lijn. Dit komt ten goede aan de ontwikkeling van het kind.

Mieke van der Linden zal na het samengaan haar rol als directeur-bestuurder van Wasko Kinderopvang blijven vervullen. Hanneke Spruijt, huidige directeur van SKA, zal zich richten op pedagogiek en kwaliteit met de nadruk op voor- en vroegschoolse educatie en zorgkinderen.

Lees meer over:

wasko fusie ska
Deel dit bericht met je vrienden!