donderdag 4 maart 2021

Alles over Alblasserdam

Alblashof met programma Gewoontegetrouw van Rivas genomineerd voor Innovatie Award

26 januari 2017 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Het programma Gewoontegetrouw van Rivas Zorggroep is genomineerd voor de Innovatie Award van Planetree Nederland. Van de 34 landelijk ingestuurde initiatieven zijn tien goede voorbeelden van mensgerichte zorg genomineerd. De inzendingen zijn beoordeeld op positieve effecten op cliënten, medewerkers en organisatie. Ook werd gekeken naar vernieuwing, overdraagbaarheid en toekomstwaarde.

Gewoontegetrouw
Rivas Zorggroep beoogt met het programma Gewoontegetrouw nog meer ruimte te maken voor en rekening te houden met gewoontes en normen en waarden van cliënten. Nog te vaak zijn de wet- en regelgeving en de algemeen geldende normen en waarden leidend in de zorg en het dagelijks leven van de bewoners van de verpleeghuizen. Om Gewoontegetrouw tot een succes maken, speelt samenwerking tussen cliënten, familie en professionals een belangrijke rol.

Ervaringen
Gewoontegetrouw wordt nu toegepast in drie woonlocaties van Rivas. Het gaat om verpleeghuizen De Alblashof in Alblasserdam en Judith Leysterhof in Hardinxveld-Giessendam en om de woongroepen Dalempoort in verpleeghuis Het Gasthuis in Gorinchem. Medewerkers doen samen met bewoners en hun familie en naasten ervaringen op, waarmee ze samen de zorg verder verbeteren. Dit jaar wordt deze werkwijze verder toegepast in de andere verpleeghuizen van Rivas.

Planetree
Zorg wordt bij Rivas geboden volgens de principes van Planetree. Het is de basis voor het denken en handelen van alle medewerkers. Met Planetree wordt continu gewerkt aan verbetering van de zorg en het welzijn van de cliënten. De medewerkers van Rivas laten zich daarbij iedere dag opnieuw inspireren door wat cliënten nodig hebben en wensen. Planetree stelt de medewerkers in staat om met mensgerichte zorg bij die wensen en behoeften aansluiting te houden. Zo hebben de medewerkers scherp oog en aandacht voor de mens achter de cliënt en wordt niet alleen gekeken naar ziekte en genezing van de ziekte.

Uitslag
De winnaars van de awards worden bepaald door een externe vakjury. Daarnaast kan iedereen tot en met woensdag 22 februari zijn stem uitbrengen op www.planetree.nl. De winnaars worden donderdag 23 maart bekend gemaakt tijdens de nationale Planetree Conferentie met het thema ‘Ambities Waarmaken’.

Fotobijschrift: Met Gewoontegetrouw is Rivas Zorggroep genomineerd voor de Innovatie Award van Planetree Nederland. Met dit programma beoogt Rivas meer ruimte te maken voor en rekening te houden met gewoontes, normen en waarden van cliënten.

Deel dit bericht met je vrienden!