donderdag 4 maart 2021

Alles over Alblasserdam

PIT kinderopvang & onderwijs na fusie: Eén bestuur, één organisatie, één visie en één team

27 januari 2017 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM / HENDRIK-IDO-AMBACHT / ZWIJNDRECHT  – ‘Het kan beter voor kinderen en voor ouders, voor de samenleving van nu en de samenleving van de toekomst.’ Met die gedachte als uitgangspunt hebben de Stichting Protestants Christelijk Onderwijs Alblasserdam en Zwijndrecht (PCOAZ), scholenvereniging Trhiade uit Hendrik-Ido-Ambacht en de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht de afgelopen jaren de handen ineengeslagen om als één organisatie met één bestuur verder te gaan onder de naam PIT kinderopvang & onderwijs. Een unieke samenwerking in de regio die vooruitloopt op de visie van Kindcentra 2020 (www.kindcentra2020) waarin partijen streven naar integrale voorzieningen voor kinderen van 0 tot 13 jaar (en hun ouders).

“Voordat wij fuseerden, werkten wij al samen als aparte kinderopvang- en onderwijsorganisaties. We waren op meerdere plekken onder één dak gehuisvest en hadden regelmatig overleg met elkaar over onder andere de pedagogische en educatieve aanpak binnen de kinderopvang en het onderwijs. Na onze fusie is die samenwerking geïntensiveerd. We zijn nu één organisatie die opvang en onderwijs biedt aan kinderen van 0 tot 13 jaar met als inzet dat ieder kind optimaal tot ontwikkeling komt. We hebben één bestuur, één pedagogische en educatieve visie en op de kindcentra vormen de pedagogisch medewerkers en leerkrachten één team; ze zijn allemaal medewerkers van PIT en als PIT’ers voelen zij zich verbonden met elkaar. Dat maakt onze werkwijze uniek,” aldus bestuurder Monique Fluitsma van PIT kinderopvang & onderwijs.

Altijd open huis
Wat varieert is het aanbod per kindcentrum. “Op veel kindcentra kunnen kinderen van 2 tot 13 jaar bij ons terecht voor opvang en onderwijs. Bij andere hebben wij ook opvang vanaf 0 jaar. Op dat gebied blijven wij ons ontwikkelen. Op christelijk integraal kindcentrum De Twijn in Alblasserdam bieden we bijvoorbeeld naast onderwijs ook opvang voor baby’s, peuters en buitenschoolse opvang. Wij hebben daar een doorgaande ontwikkelingslijn van 0 tot 13 jaar. Datzelfde geldt voor ons kindcentrum De Meander in Hendrik-Ido-Ambacht. Bij diverse kindcentra in bijvoorbeeld Zwijndrecht kunnen kinderen van 2 jaar tot 13 jaar terecht en er is opvang voor baby’s bij kindcentrum De Rakkers, Doerak en Dribbel. In totaal hebben we 19 kindcentra met een eigen karakter en aanbod.”

Wie nieuwsgierig is naar de werkwijze van PIT kinderopvang & onderwijs of bij een van de kindcentra in de regio een kijkje wil nemen is van harte welkom. “Op alle 19 locaties is het altijd open huis. Maak een afspraak met de directeur onderwijs en/of de manager kinderopvang. Zij geven graag een rondleiding en achtergrondinformatie over PIT en/of het specifieke kindcentrum. Het gemeenschappelijke doel is met elkaar toekomstdromen van kinderen waar te maken.”

Foto: PIT is één organisatie die opvang en onderwijs biedt aan kinderen van 0 tot 13 jaar met als inzet dat ieder kind optimaal tot ontwikkeling komt. (Bron foto: PIT)

Deel dit bericht met je vrienden!