Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Basisschool het Kompas showt duurzaamheidsmaatregelen aan wethouder Arjan Kraijo'
06feb 2017

Basisschool het Kompas showt duurzaamheidsmaatregelen aan wethouder Arjan Kraijo

ALBLASSERDAM - In 2016 hebben alle basisscholen in Alblasserdam van de gemeente geld ontvangen om duurzaamheidsmaatregelen te treffen. Maandag 6 februari 2017 liet basisschool "Het Kompas" aan wethouder Arjan Kraijo (duurzaamheid) zien wat zij met dit geld hebben gedaan.

De basisscholen hebben het geld van de gemeente ontvangen omdat onderwijs en communicatie een belangrijke rol spelen bij het vergroten van de bewustwording over duurzaamheid. Het (verder) verduurzamen van de lokale basisscholen in combinatie met gerichte educatie over duurzaamheid en duurzaamheidsmaatregelen kan een belangrijke bijdrage leveren aan het bewustwordingsproces hierover onder de leerlingen. Immers de kinderen van nu zijn de ‘verbruiker’ van straks.

In februari 2015 is in totaal € 270.000 beschikbaar gesteld. Bij alle scholen zijn energiescans gedaan waar een advies uitkwam voor verschillende maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie. De scholen hebben hun plannen ingediend en vervolgens het geld gekregen in 2016.

Hans Boom van het Kompas: "We zijn erg blij met de duurzaamheidsgelden en hebben inmiddels al diverse maatregelen getroffen. Zo hebben we onder andere isolerende beglazing aangebracht, zonnepanelen toegepast en een prachtig educatief scherm in de hal geplaatst waarop alle leerlingen en leraren de opbrengst van de zonnepanelen kunnen aflezen."

Foto's: Joop Aret.Deel dit bericht met je vrienden!