Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ambassadeur van België bezoekt Valk Welding'
11feb 2017

Ambassadeur van België bezoekt Valk Welding

ALBLASSERDAM - De Ambassadeur van België in Nederland, de heer Chr. Hoornaert, heeft vrijdag 10 februari 2017 een bezoek aan Alblasserdam gebracht. 

België en Nederland vinden elkaar al veelvuldig op maritiem vlak. Zo werken bijvoorbeeld de marines van beide landen nauw samen. Ambassadeur Hoornaert en de heer D. Verlee van de Economische Handelsvertegenwoordiging van Vlaanderen, Flanders Investment & Trade Agency, verkenden met de leden van het Drechtstedenbestuur, voorzitter Arno Brok, de heer Hans Tanis (economie) en de heer Peter Verheij (netwerk en bestuur), de mogelijkheden voor verdere maritieme samenwerking. Zij onderschrijven een gemeenschappelijk belang van verdere samenwerking voor individuele steden en regio's. 'Samenwerken en gebruik maken van elkaars netwerken loont', aldus voorzitter Brok. 'We hebben per slot van rekening dezelfde belangen.'

In Alblasserdam werd de ambassadeur ontvangen door burgemeester Jaap Paans en nam directeur R. Valk van Valk Welding het gezelschap mee in de wereld van de robotica. Het familiebedrijf ontwikkelt en levert lasrobots, lasdraad en lasbenodigdheden, gericht op een flexibele productie van kleine tot middelgrote series.

Met meer dan 2600 geïnstalleerde lasrobots en een maandelijkse levering van circa 600 ton massieve lasdraad behoort Valk Welding tot één van de grootste onafhankelijke leveranciers op dit gebied in Europa.

Fotograaf: Cees van der WalDeel dit bericht met je vrienden!