Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Officiële start werkzaamheden Lammetjeswiel met erwtensoep in de winterse kou  ' Lammetjeswiel in winterse tooi (Foto: Joop Aret)
13feb 2017

Officiële start werkzaamheden Lammetjeswiel met erwtensoep in de winterse kou

ALBLASSERDAM - Na een intensief ontwerptraject waarin gemeente, omwonenden en andere belanghebbenden twee jaar nauw met elkaar hebben samengewerkt was het eindelijk zo ver: de herinrichting van het Lammetjeswiel gaat beginnen. De officiële start van de werkzaamheden was op vrijdag 10 februari om 16.00 uur.

Wethouder Arjan Kraijo heeft de werkzaamheden symbolisch gestart en samen met de 10-jarige Ilse Broens (winnares ontwerpwedstrijd voor kinderen) een herinneringspaaltje geplaatst op de locatie waar de door haar bedachte kabelbaan komt te staan. Na het officiële gedeelte was er gelegenheid om in het clubgebouw van de scouting (De Savornin Lohmanweg 40a) een kom erwtensoep en een broodje te eten.

Wat gaan we wanneer doen?
De planning is om vóór 15 juni 2017 de eerste fase van de herinrichting van het Lammetjeswiel af te ronden. In deze fase, die zich vooral richt op het gedeelte rond het strandje, staan globaal de volgende werkzaamheden gepland:
- Kappen bomen en verwijderen onderbeplanting ten behoeve van transparantie en veiligheid;
- Uitbreiding zandstrand;
- Herstel toiletgebouw;
- Aanbrengen betonnen zitrand rondom het strand;
- Aanbrengen fitnesstoestellen;
- Aanbrengen steiger;
- Vervangen 2 bruggen;
- Aanbrengen nieuw asfaltpad.

De start van fase 2 is in september / oktober dit jaar. In deze fase worden de sloten en waterpartijen gebaggerd, de natuurspeelplaats aangelegd, nieuwe waterlopen gegraven, natuurvriendelijke oevers aangelegd, nieuwe bruggen aangelegd en bruggen vervangen en een fruitboomgaard ingericht. In het voorjaar van 2018 moet de herinrichting zijn afgerond. 

Foto's: Joop Aret.

Zie ook:
Definitief ontwerp Lammetjeswiel goedgekeurd (di, 6 sep 2016)
Proef met mobiel horecapunt in Lammetjeswiel van start (vr, 8 jul 2016)
Weer brandstichting in recreatiegebied Lammetjeswiel (vr, 10 jun 2016)
Ilse Broens wint ontwerpwedstrijd Lammetjeswiel (di, 1 sep 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!