Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Het Palet is 'School op Seef'' Wethouder Arjan Kraijo reikt het School op Seef-label uit aan basisschool Het Palet
14feb 2017

Het Palet is 'School op Seef'

ALBLASSERDAM - Op maandag 13 februari heeft wethouder Arjan Kraijo het School op Seef-label uitgereikt aan basisschool Het Palet. Het is de vierde keer dat het label aan de school wordt toegekend.

Het label wordt uitgereikt aan scholen die volop aandacht besteden aan verkeer, zoals het geven van verkeers- en fietslessen, het afnemen van verkeersexamens en het inzetten van verkeersouders, die deze activiteiten begeleiden. Zo begeleiden zij kinderen in de basisschoolleeftijd in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers. Kinderen hebben het recht op een veilige, zo zelfstandig mogelijke deelname aan het verkeer.

Het lesprogramma School op Seef is een initiatief van Regionaal Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) waarbij overheid en belangengroepen samenwerken aan diverse activiteiten op het gebied van gedragsbeïnvloeding voor een betere verkeersveiligheid.

Wethouder Arjan Kraijo: "Kennis van verkeersregels en het toepassen daarvan kan bij kinderen niet jong genoeg worden gestimuleerd omdat dit zorgt voor meer veiligheid. De school heeft hier een enorme bijdrage aan geleverd."

Bron foto: Gemeente Alblasserdam.Deel dit bericht met je vrienden!