Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kinderen planten 50 nieuwe bomen op Boomfeestdag' Bron foto: Gemeente Alblasserdam
28mrt 2017

Kinderen planten 50 nieuwe bomen op Boomfeestdag

ALBLASSERDAM - Op woensdag 22 maart vierde Alblasserdam voor de 60e keer de nationale Boomfeestdag. Groepen 7 en 8 van basisschool De Schalm in Alblasserdam plantten 50 nieuwe bomen op sportpark Souburgh, ter hoogte van de hockey. 'Bomen planten met én voor de nieuwe generatie' is een doel van de Boomfeestdag die de gemeente Alblasserdam graag ondersteunt.

Samen met kinderen
Wethouder Peter Verheij: "Door samen met kinderen op deze dag bomen te planten, betrekken we kinderen bij de natuurontwikkeling. Het planten van een boom is een onvergetelijke belevenis die kinderen bewustmaakt van het belang van bomen. Kinderen leren door het planten van een eigen boom de functies en de waarde van bomen. Zij leveren zo een bijdrage aan hun eigen toekomst en die van ons klimaat."

Donatie Lions Club Alblasserwaard Souburgh
De Lions Club Alblasserwaard Souburgh heeft 8 bomen voor Boomfeestdag gedoneerd. De donatie is ter compensatie van de CO2-uitstoot tijdens de jaarlijkse truckerstocht voor gehandicapte kinderen door de Alblasserwaard. De gemeente Alblasserdam is erg blij met dit initiatief. "Het sluit mooi aan bij ons motto 'samen doen' en het thema van de boomfeestdag 'bomen verbinden'. Dit is een voorbeeld dat Alblasserdammers heel betrokken zijn om de wereld een stukje groener en gezonder te maken", aldus wethouder Peter Verheij.

Boomfeestdag 60 jaar
Stichting Nationale Boomfeestdag viert op 22 maart haar 60e verhaardag. Staatbosbeheer organiseerde de boomplantdag in 1957 voor het eerst. Dit was een maatregel voor een beter klimaat en een oproep om de grootschalige ontbossing tegen te gaan in de wereld.Deel dit bericht met je vrienden!