Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeenteraad geeft groen licht voor sporthal Molenzicht' Bron foto: Gemeente Alblasserdam
04apr 2017

Gemeenteraad geeft groen licht voor sporthal Molenzicht

ALBLASSERDAM - Alblasserdam krijgt een nieuwe sporthal op sportpark Molenzicht aan de Groen van Prinstererstraat. Afgelopen week stemde de gemeenteraad met enthousiasme in met het voorstel.

De sporthal zal vooral gebruikt worden door korfbalclub CKC Kinderdijk, gymnastiekvereniging KDO en basisscholen. De bouw kan waarschijnlijk dit jaar nog beginnen. Voor de verenigingen gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling. Een week eerder, tijdens de behandeling van het voorstel in de gemeenteraadscommissie Grondgebied, waren de leden van de twee verenigingen in groten getale aanwezig om het plan kracht bij te zetten.

Commissievergadering Sporthal Molenzicht
Een bomvolle publieke tribune tijdens de behandeling van het voorstel in de commissie Grondgebied. (Zie foto)

Voor de korfbal- en gymnastiekvereniging gold dat zij jarenlang trainingsuren moesten inleveren, simpelweg door gebrek aan capaciteit. De selectie van KDO moest voor haar trainingen zelfs uitwijken naar Lekkerkerk. Voor de scholen betekent dit dat zij hun gymlessen weer kunnen geven in een hal die aan de huidige eisen voldoet.

De raad prees de verenigingen voor de wijze waarop de hal tot stand was gekomen en noemde het project is een mooi voorbeeld van een succesvol burgerinitiatief. Door samen op te trekken is er een mogelijkheid gecreëerd die door de partijen afzonderlijk nooit was bereikt.

Zie ook:
Bouwplannen Sporthal Molenzicht gepresenteerd op Informatieavond (vr, 29 jan 2016)
Gemeenteraad akkoord met subsidie sporthal op Molenzicht (do, 27 feb 2014)
Plannen Sporthal Molenzicht klaar voor presentatie (ma, 13 jan 2014)
Plannen voor bouw sporthal op Molenzicht (wo, 13 mrt 2013)
Nieuwe binnensportaccommodatie op sportpark Molenzicht (wo, 28 nov 2012)


Deel dit bericht met je vrienden!