zondag 17 oktober 2021

Alles over Alblasserdam

Nieuwe ambitie voor ontwikkeling havengebied

11 april 2017

ALBLASSERDAM - In april en mei 2017 praat de gemeenteraad over de nieuwe ambitie voor de ontwikkeling van het havengebied. U kunt de beschrijving van deze ambitie vanaf 10 april vinden op de projectpagina van het havengebied op de website van de gemeente Alblasserdam.

Zoals u wellicht weet, werkt de gemeente al langer aan nieuwe ideeën voor de ontwikkeling van dit gebied nadat eerdere plannen voor Haven-Zuid niet haalbaar bleken. De gemeenteraad heeft het college van B&W in mei vorig jaar gevraagd een nieuw voorstel te maken voor de toekomst van dit gebied.

Het college wil hierbij op dezelfde manier te werk gaan als bij de ontwerpen voor onder andere het Scheldeplein, het Lammetjeswiel en het Raadhuisplein: samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners.

Daarom heeft de projectleider voor Haven-Zuid vorig jaar al intensieve gesprekken gevoerd met onder meer gemeenteraad, projectontwikkelaars en enkele lokale ondernemers. Met elkaar zijn verschillende mogelijkheden voor de ontwikkeling van dit gebied onderzocht. Ook de informatie uit eerdere gesprekken met inwoners is daarin meegenomen.

Bron: Gemeente Alblasserdam.

Lees meer over:

haven gemeenteraad ondernemers
Deel dit bericht met je vrienden!