woensdag 20 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Gemeente laat voetgangersbruggen vervangen

2 mei 2017 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Tussen maandag 8 en vrijdag 26 mei laat de gemeente twee voetgangersbruggen bij het Lammetjeswiel en Park Huis te Kinderdijk vervangen. Het gaat om een voetgangersbrug aan de Lekstraat naar park Huis te Kinderdijk en een voetgangersbrug naar het gebouw van de scouting aan De Savornin Lohmanweg. De huidige bruggen zijn aan vervanging toe. De houten bruggen worden exemplaren van duurzamer composiet.

Tijdelijke toegangsmogelijkheden
In overleg met de scouting wordt naast de bestaande brug een tijdelijke ontsluiting aangelegd. Op de andere locatie is het niet mogelijk de oversteek nog te maken. Uiteraard is het Park Huis te Kinderdijk nog wel te betreden via het bruggetje aan de Van Hogendorpweg. Ook met de Veiligheidsregio zijn er afspraken gemaakt over de toegankelijkheid bij calamiteiten. De woningen in de directe omgeving blijven bereikbaar. Op Hemelvaartsdag vinden er overigens geen werkzaamheden plaats.

Meer informatie
Bij vragen kunt u contact opnemen met de heer Cler Sels van de gemeente Alblasserdam, telefoonnummer 078 770 6018.

Bron foto: Google Streetview.

Deel dit bericht met je vrienden!