woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Burgemeester Jaap Paans reikt een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Pot

18 mei 2017 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Op woensdagavond 17 mei om 20.00 uur reikte burgemeester Jaap Paans een Koninklijke Onderscheiding uit aan een inwoner van Alblasserdam. De heer A.R. Pot werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Pot, (geb. 25-3-1952), werkt als administrateur bij KuiperCompagnons.

40-Jarig jubileum
De heer Pot ontving de onderscheiding vanwege zijn enorme inzet en verdienste als vrijwilliger als (hoofd)organist, eerst in de Gereformeerde Gemeente Rotterdam-Zuid (nu Barendrecht) en vervolgens  in de Gereformeerde Gemeente Alblasserdam. Hij heeft behalve bij de zondagse diensten, ook als organist gediend bij bijzondere gelegenheden zoals huwelijksdiensten en andere doordeweekse kerkdiensten. Bovendien 'heeft hij zich verdienstelijk gemaakt door het regelmatig stemmen van het orgel. Hij heeft als hoofd-organist leiding gegeven aan collega-organisten. Op 17 mei viert de heer Pot zijn 40-jarig jubileum als organist.

Penningmeester
In het verleden was de heer Pot penningmeester van de afdeling West van de Vereniging van Organisten in de Gereformeerde Gemeenten (VOGG). Daarvan is hij nog steeds lid.
Sinds maart 2017 beheert hij de rekening van collectebonnen. Gemeenteleden kunnen de collectebonnen bij de heer Pot bestellen. Hij maakt de bestellingen klaar en zorgt er ook voor dat ze bij de uitgiftepunten komen.

Oproep burgemeester
Burgemeester Jaap Paans: "Ik ben blij dat ik weer een inwoner van Alblasserdam een Koninklijke Onderscheiding mocht uitreiken. Tijdens de Lintjesregen waren dat er ook al zes. We hebben veel vrijwilligers in ons dorp. Wat het college betreft mag het aantal voordrachten nog verder toenemen uitgaande van de langjarige verdiensten van velen in ons dorp. Vrijwilligers zijn het cement van onze samenleving en blijven hard nodig. Daarom roep ik de inwoners van Alblasserdam op: als u iemand weet die zich 20 jaar of langer vrijwillig inzet voor de Alblasserdamse gemeenschap of daarbuiten, en als u denkt dat diegene in aanmerking kan komen voor een Koninklijke Onderscheiding, meld u dan bij de gemeente."

Deel dit bericht met je vrienden!