maandag 18 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Strand Lammetjeswiel tijdelijk gesloten op werkdagen

24 mei 2017 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Vanaf vandaag, 24 mei, tot en met vrijdag 16 juni is het strand in het Lammetjeswiel op werkdagen tussen 07.00 en 16.00 uur gesloten. Dit doet de gemeente om de veiligheid van de bezoekers, en zeker kinderen, te garanderen tijdens de werkzaamheden voor de opknapbeurt van het Lammetjeswiel. Buiten werktijden en op donderdag 25 juni (Hemelvaartsdag), vrijdag 26 mei (de dag na Hemelvaartsdag) en maandag 5 juni (2e Pinksterdag) is het strand wel open en kan er dus ook gezwommen worden.

Veiligheid
Uitgangspunt bij de werkzaamheden was om het strand zoveel mogelijk bereikbaar te houden. De afgelopen dagen is gebleken dat de inzet van groot materieel, in combinatie met drukte door het mooie weer, ongewenste situaties kan opleveren. Veiligheid gaat voor alles en de gemeente hoopt dat de inwoners voor de tijdelijke afsluiting begrip hebben. Na 16 juni zijn de werkzaamheden van fase 1 rondom het strand afgerond en is het strand weer toegankelijk.

Ligweide
De ligweide, die tijdelijk verplaatst is, blijft vanaf de ingang aan de Savornin Lohmanweg volledig bereikbaar. Borden geven de exacte locatie van de weide weer. Tijdens de werkzaamheden is de in- en uitgang aan de Pijlstoep afgesloten.

Deel dit bericht met je vrienden!