woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Familie Ulrich 50 jaar getrouwd

29 juni 2017 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Het was donderdag 28 juni precies 50 jaar geleden dat Leo Ulrich (79 jaar) en Lies Wark (76 jaar) elkaar het jawoord gaven.

Nadat ze elkaar hadden ontmoet in 1956 en hun eerste kus uitwisselden in de bus tijdens een personeelsuitje, duurde het toch nog tot 1964 voordat ze verkering kregen. Maar dat kwam mede omdat hij op zee voer en soms wel 16 maanden van huis was.

Beiden zijn geboren en getogen Amsterdammers, en na eerst nog in Eindhoven gewerkt en gewoond te hebben (Philips), verhuisde het echtpaar in 2014 naar Alblasserdam. Dit op verzoek van hun, in Alblasserdam woonachtige, enige zoon en schoondochter. Ze hebben daar geen minuut spijt van gehad en genieten nog iedere dag van hun mooie appartement in de Kerkstraat. Inmiddels zijn ze ook Opa en Oma van hun twee kleinkinderen.

Leo is nog steeds, zij het als vrijwilliger, werkzaam als tekstschrijver en Lies heeft haar oude passie, het ouderenbezoek, inmiddels verruild voor het turnen bij KDO. Verder reist het stel veel (per trein), want als kunstliefhebbers zijn zij echte museumbezoekers.

Ze hopen hun huwelijksfeest te vieren, samen met familie en vrienden, op een nog te bepalen datum. In ieder geval gelijktijdig met de tachtigste verjaardag van Leo. Burgemeester Jaap Paans bracht hen deze dag een felicitatiebezoek.

Foto: Joop Aret.

Lees meer over:

burgemeester jubileum huwelijk
Deel dit bericht met je vrienden!