donderdag 22 oktober 2020

Alles over Alblasserdam

Schots-Ierse band gratis te beluisteren in De Klok

2 augustus 2017 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - De Schots-Iers-Nederlandse ‘Deaf Dog Band’ treedt ook deze zomer weer op in café De Klok in Kinderdijk. Op donderdag 31 augustus vanaf 21.00 uur is iedereen welkom om een concert van deze ‘americana’-muziekformatie bij te wonen. De toegang is vrij.

Kinderdijk is al vele jaren de woonplaats van de zanger-gitarist-banjospeler van de band, Andy Cockram. Hij reist met regelmaat af naar de overkant van de Noordzee om daar te spelen, maar hij brengt zijn muzikale vrienden ook één keer per jaar mee naar Nederland.

Andy is een geboren Engelsman en oud-beroepsmilitair. Tegenwoordig is hij ambulanceverpleegkundige in onze regio. In 2013 schreef hij een lied ter nagedachtenis aan twee maten uit zijn RAF Regiment die op 1 mei 1988 omkwamen bij een aanslag door de IRA in het Nederlandse Nieuw-Bergen. Een groep voormalige dienstmakkers van de vliegbasis Laarbruch (Duitsland) besloot dit nummer 25 jaar na dato samen uit te voeren. Daarmee werd spontaan de basis gelegd voor de Deaf Dog Band, een markant gezelschap van vier stoere musicerende mannen en hun zangeres.

Met de term americana wordt een muziekstijl aangeduid met elementen van authentieke country, folk en blues in een modern jasje. “We schrijven al onze muziek zelf”, vertelt Andy. “Als een van ons iets bedenkt, stuurt hij dat naar de anderen. Dan broeden we er allemaal een beetje op. Zodra we bij elkaar zijn, wordt het omgezet in echte muziek. We kunnen niet zo vaak samen repeteren als we zouden willen, maar zodra we bij elkaar zijn dan is de chemie er ook.” De band heeft maar liefst twaalf nieuwe nummers die ook op hun derde album komen. Dit verschijnt aan het einde van dit jaar.

Foto
De ‘Deaf Dog Band’, met uiterst rechts de Nederlandse Engelsman Andy Cockram.

Lees meer over:

kinderdijk klok
Deel dit bericht met je vrienden!