donderdag 22 oktober 2020

Alles over Alblasserdam

Eerste dag Jeugdland zeer geslaagd

14 augustus 2017 (door Ton Vermeulen)

ALBLASSERDAM - De eerste dag van Jeugdland zit er op. Volop kinderen kwamen knutselen, deden mee aan breakdance, sport en spel en kunst en cultuur. Ook het handwerken was erg in trek. Daarna was het heerlijk chillen voor de vermoeide kinderen.

De vakantie-activiteitenweek Jeugdland vindt altijd plaats in de laatste week van de schoolvakantie, dit keer van 14 tot en met 18 augustus. Ook nu is er weer een Huttendorp. De  kinderen gaan 4 dagen volop zagen en timmeren aan hun eigen hut. Dit kunnen ze natuurlijk afwisselen met andere activiteiten. Het thema is dit jaar het bos. Er is een kabouterzoektocht georganiseerd en er wordt een kunstwerk van vogelhuisjes gemaakt voor in het bos.

Scouting
De vrijdagochtend wordt overigens anders ingevuld. Het programma wat samen met de Scouting Alblasserdam is samengesteld en uitgevoerd zou worden op hun terrein, wordt afgelast in verband met het pas gebeurde ongeluk, waarbij twee leden van de scoutingclub bij een auto-ongeluk zijn omgekomen. Dit heeft de organisatie in overleg met de Scouting besloten. Zij betoont haar medeleven aan de scoutingclub en hun naasten. In plaats van dit programma zijn er op vrijdagochtend activiteiten in Landvast. Ook komt er nog een verrassingsactiviteit. Op de vrijdag zijn de kinderen dan ook welkom vanaf 9.00 tot 11.30 bij Landvast.

Foto's: Joop AretZie ook:

Lees meer over:

jeugdland scouting
Deel dit bericht met je vrienden!