Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Soli Deo Gloria start met nieuwe muzikale cursussen na schooltijd' Archieffoto Soli Deo Gloria op School
04sep 2017

Soli Deo Gloria start met nieuwe muzikale cursussen na schooltijd

ALBLASSERDAM - In samenwerking met basisscholen De Twijn en Het Kompas verzorgt Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam vanaf volgende week weer leuke muzikale cursussen na schooltijd.

Voor kinderen uit groep 3 en 4 is er “Muziek=Leuk”!, waar kinderen  van alles leren over ritmes en toonhoogtes, muzieknoten lezen en samen in een orkest spelen. Met blokfluit en ritme-instrumenten ontstaat in een paar weken tijd een swingend  orkest onder leiding van onze enthousiaste docente Desirée Twigt.
 
Koperklas
Kinderen vanaf groep 5 kunnen aan de slag met koperen blaasinstrumenten. Hoorn, bariton, bugel, trombone of trompet zijn de instrumenten waaruit deze ronde gekozen kan worden.  Onder leiding van Soli’s vakbekwame docent Jurgen Nab leren kinderen de beginselen van het koperblazen.  Een leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met muziek en het spelen op een echt muziekinstrument.  Soli stelt de instrumenten voor de “koperklas” gratis beschikbaar.

Deelname is open voor alle Alblasserdamse kinderen.
Deze cursussen worden georganiseerd in het kader van Kunstkanjers, het jeugdcultuurprogramma in Alblasserdam. https://nl-nl.facebook.com/kunstkanjers/

- Startdatum Muziek=leuk! – donderdag 14 september 14.15 uur De Twijn, 15.15 uur Het Kompas
- Startdatum Koperklas – dinsdag 12 september 14.15 uur De Twijn, 15.15 uur Het Kompas

Meer informatie en aanmelden: Soli Deo Gloria Alblasserdam, connielindhoud@kpnmail.nl
of 06-24932762. https://nl-nl.facebook.com/SDGAlblasserdam/Deel dit bericht met je vrienden!