zondag 17 oktober 2021

Alles over Alblasserdam

Een slimme start met het OnderNemerSplein

7 september 2017 (door Hans Huisman)

ALBLASSERDAM/PAPENDRECHT - Zit jij eraan te denken om in onze regio een eigen bedrijf te starten of ben je al een startende ondernemer? Dan bevind je je in de juiste omgeving om daar werk van te maken. Afgelopen maand presenteerden de Drechtsteden nog de Groeiagenda 2030: Goed Leven in de Drechtsteden, waaruit blijkt dat de regio zich sterk maakt voor economische veerkracht en een hogere mate van samenwerking tussen bedrijfssectoren en lokale overheden. Bovendien is vorig jaar het Ondernemersfonds opgericht om bij te dragen aan een sterk ondernemersklimaat. Een goede tijd dus om met ondernemen aan de slag te gaan! Het OnderNemerSplein Rotterdam helpt je op weg.

Startersavond in Papendrecht

Op 20 september kunnen beginnende ondernemers van 18:30 tot 21:30 uur gratis terecht voor een informatieve Startersavond in Gemeentehuis Papendrecht, georganiseerd door het kersverse OnderNemerSplein Rotterdam. Deze avond zullen verschillende sprekers de revue passeren, waaronder de ondernemersadviseur van de KvK, die een overzicht van de belangrijke eerste stappen zal geven. Andere essentiële partijen zullen ook vertegenwoordigd zijn, zoals de Belastingdienst, het Regionaal Bureau Zelfstandigen en het UWV. Bovendien zijn de samenwerkende gemeenten in de Drechtsteden aanwezig en delen regionale ondernemers uit eigen ervaring hun Dos & Don'ts.

Voor wie deze bijeenkomst niet uitkomt (of juist heel goed bevalt) is er ook nog de optie om vanaf september deel te nemen aan één of meerdere avonden in Rotterdam in de bijeenkomstenreeks Slim aan de slag met starten. Deze avonden hebben als doel ondernemers te verbinden, te inspireren en alle vragen te beantwoorden die ze wellicht hebben. Bruisende bijeenkomsten met praktische handvaten voor starters dus.

Modern ondernemen

Het OnderNemerSplein is een goed voorbeeld van hoe het moderne ondernemerschap eruit ziet: verbonden, smart en actueel. Tegenwoordig kiezen steeds meer ondernemers er voor om processen te automatiseren met het gebruik van apps en digitale managementsystemen. Je kunt daarbij denken aan zaken als administratie, beheer van klantrelaties, en personeelsmanagement – bijvoorbeeld met een online tool als deze. Logisch, want data wordt steeds belangrijker in onze gedigitaliseerde wereld en biedt ondernemers inzicht in de eigen zaak, waardoor ze weloverwogen beslissingen kunnen maken. Het OnderNemerSplein gaat met de tijd mee en biedt daarom tevens webinars aan en een heuse app (Onsapp) voor informatie en uitwisseling met andere ondernemers.

Meer informatie

Begint het al te kriebelen? Meer informatie over de Startersavond in Papendrecht op 20 september vind je hier. Bovendien kun je je alvast aanmelden voor de nieuwsbrief voor ondernemers in Alblasserdam.

Lees meer over:

ondernemers
Deel dit bericht met je vrienden!