Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Grote file bij binnenrijden Alblasserdam'
27sep 2017

Grote file bij binnenrijden Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Wanneer u woensdagmiddag 27 september rond kwart voor vijf Alblasserdam op de aloude manier over de Dam wilde binnenrijden, dan stond u vast ook in de file. Tegen vijf uur stond het al helemaal vast vanaf de verkeerslichten onderaan de brug over de Noord.

Wat was het geval? Op de Plantageweg, ter hoogte van de toekomstige Plantagewerf probeerden twee grote opleggers elkaar te passeren. Wat niet lukte.

Gevolg, een enorme file het dorp in richting Plantagewerf.

Hoe zal dat in de komende maanden gaan als er gebouwd gaat worden op deze plek?

Advies van Alblasserdam.net: Kom ons dorp maar binnen via de Oude Toren Brug.

Maar? Waarom wil deze ene vrachtwagen die andere inhalen. Waarom rijdt de op de foto links staande vrachtwagen niet gewoon even een stukje verder, dan is het probleem opgelost. Is dit een inschattingsfout van de chauffeur van de rechtse vrachtwagen? Maakt eigenlijk helemaal niets uit. Wij stonden in de file. En hopelijk gaat de gemeente maatregelen nemen om dit in het komende jaar, tijdens de bouw van de Plantagewerf te voorkomen.

Update:  Helaas ontstond op de route over de Oude Torenbrug deze middag rond dezelfde tijd ook een file, dit wegens wegwerkzaamheden.Deel dit bericht met je vrienden!