Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Fotowedstrijd en meer tijdens de Week van Ons Water' Auto rijdt door ondergelopen straat (Bron foto: Gemeente Alblasserdam)
28sep 2017

Fotowedstrijd en meer tijdens de Week van Ons Water

ALBLASSERDAM - Droge voeten houden we niet vanzelf. Door het veranderende klimaat hebben we in Nederland te maken met meer smeltwater uit de Alpen en valt er vaker een hevige regenbui. Tijdens de 'Week van Ons Water' (van 18 t/m 25 oktober) worden jong en oud in Alblasserdam aan het denken gezet over water en veiligheid. Er is onder meer een fotowedstrijd waaraan iedereen vanaf 6 jaar kan deelnemen.

'Droge voeten houden we niet vanzelf'
"Gemeente, provincie, waterschap en Rijkswaterstaat werken hard om er voor te zorgen dat de dijken langs de Noord, de Lek en de Merwede uiterlijk in 2050 voldoen aan nieuwe, strengere normen die dit jaar zijn vastgesteld'', zegt wethouder Arjan Kraijo in een interview in De Klaroen van 27 september. "Maar waterveiligheid is niet alleen een zaak van de overheid. Wij moeten ons allemaal bewust zijn van de risico's. Haal voldoende drinkwater in huis en zorg dat je een zaklamp binnen handbereik hebt.''

Het volledige interview met wethouder Arjan Kraijo staat op de website van de gemeente Alblasserdam.Deel dit bericht met je vrienden!