woensdag 20 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Lammetjeswiel tot 1 mei weer open voor honden

10 oktober 2017 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Nu het zwemseizoen voorbij is, is het recreatiegedeelte van het Lammetjeswiel - het gebied rond het strandje) weer open voor honden en hun baasjes. Vanaf 1 oktober tot 1 mei mogen honden, op voorwaarde dat ze zijn aangelijnd, in het Lammetjeswiel lopen en - uiteraard zonder lijn - lekker zwemmen in de plas.

Wilt u uw hond los laten lopen? Dat mag, het hele jaar door, in het losloopgebied van het Lammetjeswiel tussen het bruggetje bij de scouting en het bruggetje naar het recreatiegebied.

Hondenpoep opruimen
Wel vraagt de gemeente baasjes om zelf een poepzakje mee te nemen en de hondenpoep op te ruimen. Dat geldt zowel in het losloopgebied als in het recreatiegebied bij het strandje. Daarvoor plaatst de gemeente dit najaar twee extra afvalbakken: één bij de ingang aan de Pijlstoep en één halverwege het pad bij de entree aan de Savornin Lohmanweg.

De gemeente plaatst geen bakken met afvalzakjes om te voorkomen dat deze uit de houder worden getrokken en door het hele gebied rondwaaien.

Deel dit bericht met je vrienden!