Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Waar is de gedenksteen van Plantageweg 35 gebleven? + Antwoord' Plantageweg 35 met de gedenksteen naast de deur (Bron: Google Streetview)
12okt 2017

Waar is de gedenksteen van Plantageweg 35 gebleven? + Antwoord

ALBLASSERDAM - Begin september bereikte ons de vraag: "Waar is de gedenksteen die op het huis met het adres Plantageweg 35 zat, gebleven....?"

Op onderstaand detail van de bovenstaande foto is de gedenksteen nog duidelijk te zien. (Bron: Google Streetview).

Deze vraag heeft de redactie bij de gemeente Alblasserdam neergelegd, en enkele dagen geleden ontvingen we daarvan het volgende, teleurstellende antwoord: "Ter kennisname afgehandeld."

Dat is dus geen antwoord. Dus ligt de vraag of ze toch a.u.b. opheldering over deze gedenkstaan kunnen geven wederom bij de gemeente, en nu maar weer afwachten........

Op de onderstaande foto van net voor de sloop van het bedoelde pand is duidelijk rechts naast de deur de plaats waar de gedenksteen gezeten heeft nog te zien, maar de gedenksteen is weg, en de plaats waar de steen gezeten heeft lijkt recentelijk dichtgemetseld. Wat is er met deze steen gebeurd? Hij lijkt gered, maar waar is hij gebleven....?


Foto hierboven is een detail van de foto die door H.v.d.Zouw op 30 augustus 2017 is gemaakt vanaf de Plantageweg, ten tijde van de start van de sloop van de gebouwen voor de nieuwbouw van de toekomstige Plantagewerf, waarop duidelijk te zien is dat de plek waar ooit de gedenksteen heeft gezeten is dicht gemetseld......... Zie hieronder de gehele originele foto.

Update: In de loop van de ochtend van donderdag 12 oktober bereikte ons op de redactie het bericht dat de gedenksteen zich bevindt in het kantoor van Garage Wensveen. Hartelijk dank hiervoor.

Zie ook:
Sloop gebouwen op voormalig Bochanenterrein vordert gestaag (wo, 6 sep 2017)
Voorbereidende werkzaamheden voor nieuwbouw op oude Bochanenterrein van start (wo, 30 aug 2017)
Nieuwbouw op Bochanenterrein kan van start (di, 6 dec 2016)
Inspraaktermijn Voorontwerp Bochanenterrein verlengt tot 28 augustus (do, 16 jul 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!